Blu-Ray Review: Annabelle

De financieel succesvolste horrorfilm van 2014 doet verlangen naar 'The Conjuring 2'.


Regie: John R. Leonetti | Cast: Annabelle Wallis (Mia), Ward Horton (John), Tony Amendola (Father Perez), Alfre Woodard (Evelyn), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Bioscooprelease: 2 oktober 2014 | FilmTotaal recensie: Annabelle

Met een wereldwijde omzet van $255,3 miljoen bij een productiebudget van slechts $6,5 miljoen bleek Annabelle de succesvolste horrorfilm van 2014. De spin-off van James Wans The Conjuring deed hiermee waarschijnlijk volledig aan de verwachting van de geldschieters. Het jammere is dat regisseur John R. Leonetti (The Butterfly Effect 2, Mortal Kombat: Annihilation) van de spin-off rond de pop uit het origineel weinig heeft opgestoken van de kwaliteiten van Wans goed ontvangen horrorfilm.

De ontvangst van Annabelle was niet al te best. Waar de moederfilm nog tot een fraaie 86 procent kwam op Rotten Tomatoes, moest de spin-off het doen met een te magere 29 procent. Toch liep het publiek de bioscoopzalen plat. Warner Bros. zond onlangs een redelijke Blu-Ray uitgave het schap in.

Synopsis

John Form heeft het perfecte cadeau voor zijn zwangere vrouw Mia gevonden: de zeldzame pop Annabelle met een witte bruidsjurk. Maar Mia's blijdschap is van korte duur. Tijdens een afgrijselijke nacht wordt het echtpaar in hun huis overvallen door leden van een satanische sekte. Dat resulteert in meer dan alleen maar een bloedbad. De sekte is nu in het bezit van een entiteit waarbij al hun voorgaande sinistere daden in het niet vallen. Ze joeg iedereen de stuipen op het lijf in The Conjuring, maar nu zien we hoe het allemaal begon.


Waardering

Op Rotten Tomatoes komt Annabelle niet verder dan een "rotten" 29 procent. De IMDb noteert een magere 5,5 bij ruim vijftigduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorfilm met een 5,7 (Stem zelf). FT-recensent Lieuwe van Albada kwam tot twee sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Er zijn betere horrors maar ook genoeg slechtere. Echt eng wordt het nooit en ja... soms is het allemaal wat voorspelbaar... - MasterTim

Box Office

Het productiebudget van Annabelle bedroeg zo'n $6,5 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een knappe $37,1 miljoen en eindigde uiteindelijk op een prima $84,3 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een waanzinnige $255,3 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op zo'n acht ton in dollars.


Blu-Ray: Annabelle | Discs: 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: The Curse Of Annabelle | Bloody Tears Of Possession | Dolls Of The Demon | A Demonic Process | Deleted Scenes | EAN: 5051888208922 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

Deze Blu-Ray uitgave van Annabelle bestaat uit een standaard amaray keepcase, uiteraard de Blu-Ray schijf en een code om de digitale HD-versie te downloaden naar een device naar keuze. De vormgeving van de cover komt overeen met de eerste filmposter.

Beeld & geluid

Warner Bros. heeft ervoor gezorgd dat deze film (beeldverhouding 2.35 : 1) met de nodige donkere scènes keurig in elkaar zit wat betreft de zwartwaarde. Uiteraard worden niet alle details gered tijdens de duistere momenten, maar het ziet er zeker netjes uit. Evenals de scherpte en natuurlijke kleuren. Het beeld in gelukkig zo goed als vrij van storende grain. Uiteraard mag het geluid - geleverd door een DTS-HD 5.1 track - een tandje harder.

Extra's

Zoals gewoonlijk bij Warner Bros. uitgaven zijn er extra's meegeleverd. Heel spannend wordt het niet, aangezien het vooral standaard korte featurettes zijn over te verwachten onderwerpen zoals de hoofdpersonages, de opnames, de pop en de special effects. Ook zijn er een aantal verwijderde scènes te bekijken. Altijd leuk.

Geen 'Conjuring' en niet meer dan een snel tussendoortje, op een redelijke Blu-Ray uitgave

Jammer genoeg weet Annabelle het niveau van het vermakelijke The Conjuring niet te behalen. De fan van het origineel zal dan ook blij zijn dat James Wan zich volledig ontfermt over het vervolg. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist staat gepland voor 9 juni 2016 en Vera Farmiga en Patrick Wilson keren terug in hun rollen als Lorraine en Ed Warren.

Deze Blu-Ray uitgave van Annabelle is redelijk standaard, met een beeld- en geluidskwaliteit die we mogen verwachten en zelfs wat extra's die de fan vast kunnen vermaken. Hieronder de Annabelle-scène uit The Conjuring:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair