Walt Disney vindt regisseur voor 'Pete's Dragon'

Na 'Ain't Them Bodies Saints' gaat David Lowery aan de slag met Disneys Smaug.

Begin verleden jaar verscheen het bericht dat de live-action animatiefilm Pete's Dragon (1977), in Nederland beter bekend onder de titel Peter en de Draak, een nieuwe versie krijgt. Walt Disney heeft nu ook een regisseur gevonden. The Wrap meldt namelijk dat David Lowery, bekend van het goed ontvangen Ain't Them Bodies Saints (2013), de regie op zich zal nemen. Lowery was al betrokken als scriptschrijver, samen met Toby Halbrooks.

De versie uit 1977, waarvan de filmmuziek werd genomineerd voor twee Oscars, was destijds redelijk kinderlijk en muzikaal ingestoken. Met drakenavonturen als The Hobbit en de tv-serie Game of Thrones en de huidige strategie van Disney om sprookjes te vertalen naar een donkerdere variant, is de kans groot dat de nieuwe Peter en de Draak veel weg heeft van Alice in Wonderland (2010), Oz the Great and Powerful (2013) en de nog te verschijnen Maleficent (2014) en Cinderella (2015).

In Pete's Dragon ontvlucht de weesjongen Peter het huis van zijn onuitstaanbare pleegouders. Op zijn weg komt hij een suffe maar vriendelijke draak tegen die zich onzichtbaar kan maken. Peters ouders proberen hem terug te halen.



NieuwsFilm

meest populair