Dromerige combinatie van liefdesverhaal en misdaadfilm.
play

6,6 details

  • 96 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Western
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

In 'Ain't Them Bodies Saints' wordt het verhaal van Bob Muldoon (Affleck) en Ruth Guthrie (Mara) verteld. Zij worden na een schietpartij in de heuvels van Texas eindelijk opgepakt na een lange reeks van misdaden. Ondanks dat het Ruth is die een van de politieagenten verwondt, neemt Bob de schuld op zich. Hij komt in de gevangenis terecht, maar ontsnapt vier jaar later. Hij gaat op zoek naar Ruth en hun dochtertje, dat geboren is tijdens zijn gevangenschap.

Regie
David Lowery
Cast
Rooney Mara, Rami Malek, Ben Foster, Casey Affleck, Keith Carradine, Charles Baker, Nate Parker, Robert Longstreet, Will Beinbrink, Augustine Frizzell, David Zellner, Kentucker Audley, Turner Ross, Jacklynn Smith, Kennadie Smith.
Opbrengst
$ 387.606
Release
16.08.2013
Release NL
20.03.2014
Release DVD
15.07.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: David Lowery | Cast: Rooney Mara (Ruth Guthrie), Casey Affleck (Bob Muldoon), Ben Foster (Patrick Wheeler), Keith Carradine (Skerrit), Nate Parker (Sweetie), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2013

In het Texaanse landschap waar Ain't Them Bodies Saints zich afspeelt, lijkt het altijd net licht of donker te worden; de zon staat constant laag aan de hemel. Het is dit schemergebied tussen dag en nacht, voedingsbodem voor overpeinzingen over het leven, waarin de essentie van deze film gevangen wordt.

Bob en Ruth zijn een crimineel stelletje. Na een ongespecificeerde misdaad die uitmondt in een schietpartij belandt Bob in de gevangenis en de zwangere Ruth blijft alleen achter. Vier jaar later woont Ruth alleen met haar dochtertje en is ze ondertussen bevriend geraakt met een van de agenten die indertijd bij de schietpartij betrokken was. Dan ontsnapt Bob uit de gevangenis: hij wil terugkomen bij Ruth, maar wordt op de hielen gezeten door de politie én een stelletje premiejagers.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Ain't Them Bodies Saints Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Zoals de review aangeeft inderdaad een prachtige film in een zeer rustig tempo en melodramatische se......"

Tarkus

"...Bijzonder saaie en trage film, die me niet kon boeien, ondanks de sterke cast. Een beetje verloren......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ain't Them Bodies Saints

acties