Blu-Ray Review: Ain't Them Bodies Saints

Een klein, maar toch ook zeker sterk misdaaddrama.


Regie: David Lowery | Cast: Rooney Mara (Ruth Guthrie), Casey Affleck (Bob Muldoon), Ben Foster (Patrick Wheeler), Keith Carradine (Skerrit), Nate Parker (Sweetie), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Bioscooprelease: 20 maart 2014 | FilmTotaal recensie: Ain't Them Bodies Saints

Met Rooney Mara, Casey Affleck en Ben Foster mocht regisseur David Lowery al snel samenwerken met een prachtige cast. Hij nam met Ain't Them Bodies Saints namelijk pas zijn tweede echte speelfilm op. Ondanks een vermoedelijk beperkt budget wist de onbekende regisseur een prachtige film neer te zetten. De critici waren behoorlijk positief en konden de prent met een flink melodramatische gehalte, gecombineerd met prima acteerwerk en prachtig camerawerk zeker waarderen. Een financieel succes werd de film echter niet.

Dat Ain't Them Bodies Saints niet bestemd is voor het grote publiek bleek al uit de beperkte bioscooprelease die het kreeg. Financieel gezien kan het drama waarschijnlijk niet geslaagd genoemd worden. Dit neemt niet weg dat er genoeg filmliefhebbers van de film hebben kunnen genieten en ook nog kunnen gaan genieten. A-Film bracht onlangs de Blu-Ray uitgave uit.

Synopsis

Bob Muldoon en Ruth Guthrie worden na een schietpartij in de heuvels van Texas eindelijk opgepakt na een lange reeks van misdaden. Ondanks dat het Ruth is die een van de politieagenten verwondt, neemt Bob de schuld op zich. Hij komt in de gevangenis terecht, maar ontsnapt vier jaar later. Hij gaat op zoek naar Ruth en hun dochtertje, dat geboren is tijdens zijn gevangenschap.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Ain't Them Bodies Saints goed "Fresh" met 79%. De IMDb noteert een 6,5 bij ruim 11 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen het misdaaddrama met een vergelijkbare 6,7 (Stem zelf). FT-recensent Lieuwe van Albada gaf vier sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Het zal niet ieders smaak zijn, maar vond het een prachtige film, daar doet het in mijn ogen voorspelbare einde niets aan af. Prachtig geschoten, steengoed geacteerd en sterk geregisseerd. En dan te bedenken dat dit Lowery's debuutfilm is... belooft veel goeds... - Tk1989

Box Office

Het productiebudget van Ain't Them Bodies Saints lijkt voor zover na te gaan onbekend. De film draaide nooit landelijk in de States en verdiende via een beperkte release een beperkte vier ton in dollars. Wereldwijd kwam de teller net boven de $1,0 miljoen uit. De opbrengst in Nederland bleef steken op een schamele $30.000.


Blu-Ray: Ain't Them Bodies Saints | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juli 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid:: Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: geen | EAN: 8716777949412 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: A-film

De single disc Blu-Ray uitgave van Ain't Them Bodies Saints wordt aangeleverd in een standaard blauwe keepcase, met daarin uiteraard de Blu-Ray disc. Voor de vormgeving van de cover is gebruikgemaakt van een redelijk aangepaste versie van de fraaie filmposter.

Beeld & geluid

Het kleine misdaaddrama Ain't Them Bodies Saints bevat een aantal prachtige scènes en is in zijn geheel ook prima in beeld gebracht. Op deze Blu-Ray uitgave pakken de High Definition-beelden prima uit, met een mooi scherp beeld en fraaie close-ups en de goed ingezette kleursetting blijft prima in evenwicht. De DTS-HD 5.1 track laat de dialoog en achtergrondgeluiden goed in elkaar overlopen.

Extra's

Alleen de trailer van de hoofdfilm is als extra te bekijken op deze Blu-Ray uitgave van A-Film. Voor uitgebreide extra's is de liefhebber genoodzaakt een buitenlandse uitgave aan te schaffen.

Conclusie: Mooie klein misdaaddrama; op een kale Blu-Ray schijf

Enorm veel 'misdaad' hoef je in Ain't Them Bodies Saints overigens niet te verwachten. Dit element wordt eerder gebruikt om de relatie tussen de hoofdpersonages, prima ingevuld door de cast, een draai te geven. Toch zeker een aanrader, al moet je wel van het type film houden. Regisseur David Lowery lijkt aan de slag te gaan met de oorlogsfilm The Yellow Birds, met onder meer Benedict Cumberbatch.

Deze Blu-Ray uitgave van Ain't Them Bodies Saints is redelijk basic. Het heeft een goed beeld en geluid, maar extra's ontbreken jammer genoeg. Daarom hieronder een featurette over hoofdrolspeler Rooney Mara, die haar rol sterk invult:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair