Guy Ritchie's 'King Arthur' in juli 2016 in première

Het eerste deel van een geplande reeks die bestaat uit zes films.

Onlangs werd bekend gemaakt dat Guy Ritchie maar liefst zes films zou maken over de mythe van Koning Arthur. Vandaag heeft Warner Bros. laten weten wanneer de eerste titel in de geplande reeks uit moet komen. King Arthur draait vanaf 22 juli 2016 in de Verenigde Staten in de bioscopen. De Nederlandse releasedatum zal daar niet ver vandaan liggen.

Er is nog geen enkele andere titel die op deze datum uit zal komen. Het scenario van de film is geschreven door Joby Harold, die er samen met Ritchie aan werkte. De film moet een moderne variant van de saga van Arthur worden, de mythische zesde eeuwse Engelse koning.

Het voornaamste bronmateriaal voor de film zou een vijftiende eeuws boek zijn, namelijk Le Morte d'Arthur, gepubliceerd in 1485 door Thomas Mallory, als een samenvoeging van Franse en Engelse verhalen. Plotsdetails zijn verder helaas nog erg schaars en er is ook nog geen cast bekend.

De vorige film over Arthur stamt uit 2004 en had Clive Owen als Koning. Die haalde wereldwijd uiteindelijk 203 miljoen dollar op, met een budget van 120 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair