Bioscoopbezoekers willen ‘uitsmijters’ [UPDATE]

UPDATE: Pathé en JT attenderen hun bioscopen.

De POLL over het gedrag van onze medemens in de bioscoopzaal heeft nogal wat losgemaakt. Naast de ruim 1.000 uitgebrachte stemmen waren er ook veel reacties. Uit de meest opvallende reacties blijkt dat er FilmTotaal-bezoekers zijn die het wel zien zitten dat er 'uitsmijters' aanwezig zijn in de bioscoop.

Uit de meeste reacties blijkt dat mensen zich flink ergeren aan de (opzettelijk) luidruchtige bezoekers en dat in sommige situaties een verzoek om stilte werd beantwoord met agressief gedrag. 'Uitsmijters', oftewel beveiligingspersoneel, zouden bezoekers op hun gedrag moeten aanspreken en desnoods uit de zaal moeten kunnen verwijderen.

Om de onderstaande uitkomst en de opvallende reacties kracht bij te zetten, maken wij dit bericht onder meer kenbaar bij de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) en bioscoopketens als Pathé en JT Bioscopen.

Hieronder dan de uitkomst, met de Top 5 meest irritant gedrag van een bioscoopbezoeker. In het POLL-artikel kan nog steeds jouw stem uitbrengen.

1. Praten (30%)
2. (Oplichten van) smartphones (14%)
3. Voeten in je rug (14%)
4. Bellen (10%)
5. Gesmak en gekraak (8%)

UDPATE:
Ondertussen hebben zowel JT bioscopen als Pathé gereageerd op de uitkomst en haalt het bericht de media: Spits en Eindhovens Dagblad.



In de States heeft Alamo Drafthouse al serieuze stappen ondernomen tegen praters en telefoongebruikers:



NieuwsFilm

meest populair