Algemeen

Bioscoopbezoekers willen ‘uitsmijters’ [UPDATE]

UPDATE: Pathé en JT attenderen hun bioscopen.

door Bram de Groot op 14.04.2014 om 16:20 in Algemeen
De POLL over het gedrag van onze medemens in de bioscoopzaal heeft nogal wat losgemaakt. Naast de ruim 1.000 uitgebrachte stemmen waren er ook veel reacties. Uit de meest opvallende reacties blijkt dat er FilmTotaal-bezoekers zijn die het wel zien zitten dat er 'uitsmijters' aanwezig zijn in de bioscoop.

Uit de meeste reacties blijkt dat mensen zich flink ergeren aan de (opzettelijk) luidruchtige bezoekers en dat in sommige situaties een verzoek om stilte werd beantwoord met agressief gedrag. 'Uitsmijters', oftewel beveiligingspersoneel, zouden bezoekers op hun gedrag moeten aanspreken en desnoods uit de zaal moeten kunnen verwijderen.

Om de onderstaande uitkomst en de opvallende reacties kracht bij te zetten, maken wij dit bericht onder meer kenbaar bij de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) en bioscoopketens als Pathé en JT Bioscopen.

Hieronder dan de uitkomst, met de Top 5 meest irritant gedrag van een bioscoopbezoeker. In het POLL-artikel kan nog steeds jouw stem uitbrengen.

1. Praten (30%)
2. (Oplichten van) smartphones (14%)
3. Voeten in je rug (14%)
4. Bellen (10%)
5. Gesmak en gekraak (8%)

UDPATE:
Ondertussen hebben zowel JT bioscopen als Pathé gereageerd op de uitkomst en haalt het bericht de media: Spits en Eindhovens Dagblad.


In de States heeft Alamo Drafthouse al serieuze stappen ondernomen tegen praters en telefoongebruikers:32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jonathancrane

Avatar

WTF is met die video die erbij geplaatst is :P

Decepticon

Avatar

Ook mooi dat jullie dit kracht bij zetten en kenbaar maken bij de NVB en bioscoopketens.
Ik ben benieuwd of dit nog een leuk staartje krijgt en dat bioscopen hier ook wat mee gaan doen. Dit kan het bioscoopbezoek voor sommigen een stuk aangenamer maken.

Beveiligingspersoneel zie ik bioscopen toch niet zo snel aannemen, want dat brengt weer extra kosten met zich mee en dat kan het bioscoopkaartje ook nog wel eens weer duurder maken.
De grotere ketens als Pathe en JT zouden het wel kunnen betalen, maar kleinere als Utopolis zie ik het niet doen.
Gelukkig heb ik bij Utopolis Emmen wel goedgemanierd publiek.

PRIME

Avatar

Beveiliging? Hou op meid. Voel me net een gevangenen dan. Mag ik nooit meer 1 keertje op m'n scherm kijken, ga weg.

Jim

Avatar

PRIME "Beveiliging? Hou op meid. Voel me net een gevangenen dan. Mag ik nooit meer 1 keertje op m'n scherm kijken, ga weg."

Je kunt toch wel twee uur zonder? Smiley face

Morgangrimes

Avatar

Door al het gekloot van andere mensen in de zaal heb ik mijn pathé pas opgezegd. Mensen kunnen niet twee uur hun mond dicht houden / telefoon uitzetten en genieten van een film.

Relaxt film kijken in de bios is vaak echt onmogelijk. Ik ging eerst elke week, maar dat is nu ongeveer 1x per maand geworden.

Pathé gaf aan na een klacht hier niks aan te doen, omdat het te duur is om in elke zaal iemand neer te zetten. En als er iets is moet je maar naar dat ene nummer sms'en.

benjamin

Avatar

PRIME "Mag ik nooit meer 1 keertje op m'n scherm kijken, ga weg."


Waarom zou je naar je scherm willen kijken als er een ander groter scherm voor je is waar dingen op gebeuren die je duidelijk boeiend genoeg vindt om voor te betalen?

Frietgezicht

Avatar

benjamin "Waarom zou je naar je scherm willen kijken als er een ander groter scherm voor je is waar dingen op gebeuren die je duidelijk boeiend genoeg vindt om voor te betalen?"


Iemand die je goed kent zal maar in het ziekenhuis belanden of een ander noodgeval.
Mensen hoeven niet te gaan bellen natuurlijk maar je kan toch ff snel op je mobiel kijken als je wat trillingen voelt of het iets belangrijks is. Elke 10 minuten is onzin maar als ik bijna 3 uur in de bios zit check ik gewoon 1 of 2 keer.
Bios betekent niet afgesloten van de wereld.

Lukas

Avatar

@Frietgezicht: voor sommigen, waaronder ik, betekent naar de film gaan wel degelijk dat je wordt afgesloten van de buitenwereld. Het is een van van de redenen (naast het grote scherm, het geluid, en de ervaring) dat ik zo graag naar de cinema ga. Om eens te kunnen ontsnappen van de echte wereld en te genieten van een hele andere wereld. Wanneer er dan mensen zijn die regelmatig naar hun schermpje staren ergert me dat enorm, want het het enige licht dat ik wil zien is het licht afkomstig van het grote scherm. Ik begrijp dat sommige mensen wel op de hoogte willen blijven van de buitenwereld, maar doe het dan zo weinig mogelijk en als je echt niet zonder kan voor die twee (+) uur, dan kan je beter thuis een filmpje kijken, want ik heb me al regelmatig dood geërgerd aand mensen die om het kwartier hun gsm naar boven haalden. Dat is verschrikkelijk irritant, zeker tijdens 3D-films.

horizon

Avatar

Je kunt in de pauze op je smartphone kijken.

Daarnaast: noodgevallen:
mijn SMARTphone is zo ingesteld dat als ik vergadering ben, maar dus ook in bioscoop, dat deze niet afgaat, echter, wordt ik kort twee keer achter elkaar door dezelfde gebeld krijg ik wel een piepje.

ironboy

Avatar

Je an bij ons in de bios in de pauze gewoon aangeven dat aantal personen irritant doen en dan word er op gelet. Ik zie geen enkel bioscoop extra personeel aannemen, de bezoekers aantallen zijn daarvoor te laag. Maar ik moet zeggen dat ik naar alle films ga die uitkomen en ik weinig last heb van andere bezoekers.

Rorschach

Avatar

Hoewel ik me aan alle punten van de poll kan irriteren vind ik uitsmijters niet de oplossing.

Wel vind ik het goed dat jullie de resultaten opsturen naar de grote bioscoopketens. Of er wat mee gebeurd is een tweede, maar het geeft in ieder geval een duidelijk signaal af dat er aanzienlijke irritatie is aan bepaalde vormen van gedrag in de bioscoop.

Frietgezicht

Avatar

Lukas "@Frietgezicht: voor sommigen, waaronder ik, betekent naar de film gaan wel degelijk dat je wordt afgesloten van de buitenwereld. Het is een van van de redenen (naast het grote scherm, het geluid, en de ervaring) dat ik zo graag naar de cinema ga. Om eens te kunnen ontsnappen van de echte wereld en te genieten van een hele andere wereld. Wanneer er dan mensen zijn die regelmatig naar hun schermpje staren ergert me dat enorm, want het het enige licht dat ik wil zien is het licht afkomstig van het grote scherm. Ik begrijp dat sommige mensen wel op de hoogte willen blijven van de buitenwereld, maar doe het dan zo weinig mogelijk en als je echt niet zonder kan voor die twee (+) uur, dan kan je beter thuis een filmpje kijken, want ik heb me al regelmatig dood geërgerd aand mensen die om het kwartier hun gsm naar boven haalden. Dat is verschrikkelijk irritant, zeker tijdens 3D-films."


Als ik trouwens ff kort op mijn mobiel kijkt heeft amper iemand t door. Is geen scherp licht en doe het tussen mijn benen.
Ik heb ook een hond en zal maar buurvrouw bellen dat mijn woning in de fik staat.
Ik ga niet onzin zitten appen/smsen en al helemaal niet bellen maar sneaky ff kijken of het belangrijk is wel. Is het onzin stop ik em weer weg. Denk dat iemand naast mij het zelfs amper doorheeft. Mijn phone is geen lichtshow en geluid maakt die zeker niet in de bios.

En mensen praten over kijk in pauzes maar niet elke bios heeft pauzes.. Ik hou als ik kijk trouwens ook wel rekening met wat er op t scherm gebeurd. Als het in de film licht is en ff simpel gedoe scheelt ook.

BGMO

Avatar

Het zijn vooral de smartphones waarvan het scherm fel verlicht is. Als iedereen nou eens verplicht de helderheid van zijn scherm op 1 zou zetten van te voren, maarja das niet uit te voeren/controleren. Handigste is gewoon 1 iemand in de zaal te zetten die toezicht houdt en mensen aanspreekt op hun gedrag. Dan rijst weer een volgend probleem: Op drukke avonden zal er maar net iemand midden in de zaal zitten te kutten... Dan moet de toezichthouder voor een hoop mensen langs, wat ook erg irritant is....

Juiste oplossing? Geld sparen en privé bios aanschaffen denk :P

centr1no

Avatar

Frietgezicht "Iemand die je goed kent zal maar in het ziekenhuis belanden of een ander noodgeval.
Mensen hoeven niet te gaan bellen natuurlijk maar je kan toch ff snel op je mobiel kijken als je wat trillingen voelt of het iets belangrijks is. Elke 10 minuten is onzin maar als ik bijna 3 uur in de bios zit check ik gewoon 1 of 2 keer.
Bios betekent niet afgesloten van de wereld."


Als iemand in het ziekenhuis belandt is dat voor jou geen noodgeval tenzij je noodarts bent.
Ik wil de verhalen wel horen van mensen die een ramp hebben voorkomen doordat ze hun telefoon hebben opgenomen of berichtjes hebben gecheckt in de bios. Iemand?
Persoonlijk vind ik het erg zielig als mensen meteen dat apparaat tevoorschijn te moeten halen als ie een keer zoemt.
Net alsof ze aan iedereen moeten laten zien dat ze een sociaal leven hebben.

EntertainmentWatcher

Avatar

Ik vind het gewoon zwaar irritant als je regelmatig in je ooghoeken licht ziet verschijnen van die klote dingen.

Sommige mensen zijn net getrouwd met dat dingen, en kunnen dat ding nog niet eens een half uur laten liggen of uit hebben staan.

Als je naar de film gaat moet iedereen zonder problemen kunnen kijken, en moet niemand last hebben van die dingen, of zich er aan irriteren.

Als ik thuis ben, en er komen vrienden film kijken, zitten ze ook om de 10 minuten met dat ding in de hand, en dat is echt vervelend. ben dan haast geneigd om dan de tv helemaal uit te zetten.

Mensen moeten gewoon in de tijd dat de film duurt dat ding uit hebben staan, en gewoon genieten van de film.

Maar dat kunnen ze tegenwoordig niet, want die takke dingen zijn zooo belangrijk voor ze, dat ze niet zonder kunnen.

Als je echt gebeld kunt worden voor iets belangrijks, ga je ook niet naar de film.

Als er mensen zijn die hinderlijk aan de gang blijven, mogen wat mij betreft meteen de bios uitgezet worden met gelijk een verbod tot de bios erbij.

EntertainmentWatcher

Avatar

Ik vind het gewoon zwaar irritant als je regelmatig in je ooghoeken licht ziet verschijnen van die klote dingen.

Sommige mensen zijn net getrouwd met die dingen, en kunnen dat ding nog niet eens een half uur laten liggen of uit hebben staan.

Als je naar de film gaat moet iedereen zonder problemen kunnen kijken, en moet niemand last hebben van die dingen, of zich er aan irriteren.

Als ik thuis ben, en er komen vrienden film kijken, zitten ze ook om de 10 minuten met dat ding in de hand, en dat is echt vervelend. ben dan haast geneigd om dan de tv helemaal uit te zetten.

Mensen moeten gewoon in de tijd dat de film duurt dat ding uit hebben staan, en gewoon genieten van de film.

Maar dat kunnen ze tegenwoordig niet, want die takke dingen zijn zooo belangrijk voor ze, dat ze niet zonder kunnen.

Als je echt gebeld kunt worden voor iets belangrijks, ga je ook niet naar de film.

Als er mensen zijn die hinderlijk aan de gang blijven, mogen ze wat mij betreft meteen de bios uitgezet worden met gelijk een verbod tot de bios erbij.

EntertainmentWatcher

Avatar

Sorry voor de dubbele post, helaas kan ik het niet meer aanpassen, dus nogmaals sorry voor het ongemak!!!

Axeqlusive

Avatar

Nou bij Pathé hoef je echt nergens op te rekenen. Mensen krijgen eenmaal een 'foei, niet meer doen' toegeworpen en dat is het dan.

Had zelfs iemand gehad die gewoon zat te blowen bij een film. Heel de zaal reageerde er op. Toen kwam iemand van Pathé, die zei even 'niet meer doen jochhie' en ging weer weg, waarna diegene de volgende vrolijk opstak. Wederom kwam iemand van Pathé en die ging net zo makkelijk weer weg.

Over praten of gebruik van telefoon wil ik het niet eens hebben. Sommige mensen zijn schaamteloos. Net of ze in de bios gaan zitten om even in alle rust hun telefoon te kunnen bijwerken ofzo. Blik is amper op het scherm gericht... en mijne van ergernis ook niet.

benjamin

Avatar

centr1no "Ik wil de verhalen wel horen van mensen die een ramp hebben voorkomen doordat ze hun telefoon hebben opgenomen of berichtjes hebben gecheckt in de bios. Iemand?"


Helemaal mee eens: je kunt nog zo veel scenario's bedenken als je wilt, ik ben al vaak naar de cinema gegaan en nooit tijdens de film op m'n smartphone gekeken en hé, nooit daardoor één of andere ramp gemist.

xarkov

Avatar

Ik wil echt geen uitsmijters. Vind het al stront irritant dat ik in Pathe niet meer mag zitten waar ik wil. Laat staan dat er heel de film door stassi in het rond marcheren is of je wel correct gedraagt.

Wat is er gebeurd met voor jezelf opkomen? Als iemand te hard praat of irritant met zijn telefoon bezig is zeg ik daar wat van. Probleem opgelost. Heb ik echt geen uitsmijter voor nodig.

SilentF0rce

Avatar

xarkov "Ik wil echt geen uitsmijters. Vind het al stront irritant dat ik in Pathe niet meer mag zitten waar ik wil. Laat staan dat er heel de film door stassi in het rond marcheren is of je wel correct gedraagt.

Wat is er gebeurd met voor jezelf opkomen? Als iemand te hard praat of irritant met zijn telefoon bezig is zeg ik daar wat van. Probleem opgelost. Heb ik echt geen uitsmijter voor nodig."


Hoe ga jij iemand die 4 rijen voor je de hele zaal van verlichting voorziet omdat hij zo nodig zijn Facebook ff moet checken tijdens de film op zijn gedrag aanspreken dan? Als iemand het voor mij of naast mij doet zeg ik er wat van, maar op een andere rij wordt toch lastig.

Je kan trouwens nog steeds zitten waar je wil, alleen moet je dan even reserveren en half uurtje van te voren je kaartje ophalen. Ik zit nooit op een plek waar ik niet zou willen zitten.

benjamin

Avatar

Wat ook wel ergerlijk kan zijn: mensen die niet snappen waarvoor dat rij- en zetelnummer op het ticket dienen, waardoor er constant verschuivingen zijn...

Goov25

Avatar

benjamin "Wat ook wel ergerlijk kan zijn: mensen die niet snappen waarvoor dat rij- en zetelnummer op het ticket dienen, waardoor er constant verschuivingen zijn..."


Haha ja :E Eigenlijk zijn er een hoop domme bioscoopbezoekers! Smiley face

Overigens; als ik m'n telefoon check tijdens de film omdat ik bang ben iets belangrijks gemist te hebben, buk ik me helemaal voorover, doe ik m'n telefoon aan tussen m'n benen en scherm ik het licht af van m'n buren en de rijen achter me, zodat ik anderen niet tot last ben. Helaas denkt niet iedereen zo fijn mee met z'n mede-filmkijker ;)

EntertainmentWatcher

Avatar

Is het nou zo moeilijk om zo'n pokkeding gewoon helemaal uit te zetten als je de zaal in gaat, en pas weer aanzetten als je de zaal uit gaat.

De berichtjes zullen er echt nog wel staan als je ze dan bekijkt.

En als er bv echt iets belangrijks speelt in je leven, dan ga je niet.

De uitvinding van die dingen is gewoon vreselijk irritant, ben blij dat toen ik wat jonger was (ben nu 37, dus zo oud ook weer niet hoor), die dingen er helemaal niet waren.

Toen had je tenminste geen last van die rotzooi.

Maar blijkbaar is ff berichtjes schrijven of bekijken op bv facebook, belangrijker, dan gewoon ongestoord naar een film kijken.

Mensen zijn getrouwd met hun mobiel, dat is een vreselijke wetenschap helaas!

Roeltje

Avatar

EntertainmentWatcher "En als er bv echt iets belangrijks speelt in je leven, dan ga je niet."


De meest wijze opmerking die ik heb gehoord in dit topic!

Pete_027

Avatar

Ik had niet verwacht dat mijn idee over uitsmijters zo`n discussie te weeg zou brengen:P

benjamin

Avatar

EntertainmentWatcher "Maar blijkbaar is ff berichtjes schrijven of bekijken op bv facebook, belangrijker, dan gewoon ongestoord naar een film kijken.

Mensen zijn getrouwd met hun mobiel, dat is een vreselijke wetenschap helaas!"


En ook een vreselijke veralgemening, want de meeste mensen die ik ken, kunnen wel een film bekijken zonder hoor.

EntertainmentWatcher

Avatar

Ik heb het nu over een groot gedeelte van de mensen die ik vaak tegenkom, in de bios waar ik altijd mijn films ga kijken (Pathe Eindhoven).

Heel groot gedeelte zit gewoon om de paar minuten met dat takkeding in zijn of haar handen, om te kijken of iemand nog ge-appt heeft, of ze moeten Facebook checken.

Geregeld zie je links rechts en voor je lichtjes opdoemen van die dingen, dat vind ik gewoon irritant.

Zet die dingen gewoon uit, zodat je mensen geen ergernissen bezorgt, of rot gewoon op als je dat niet kunt.

Zulke mensen vind ik gewoon getrouwd met hun mobiel.

bigmichiel

Avatar

Ik kijk zelf ook wel eens op mijn telefoon tijdens de film, echter vooraf gaat het geluid uit en de helderheid helemaal naar beneden. En dan nog probeer ik het scherm zo laag mogelijk te richten zodat niemand er last van hoeft te hebben.

[Offtopic]Ik dacht aan de broodjes uitsmijters hahaha[/offtopic]

xarkov

Avatar

SilentF0rce "Hoe ga jij iemand die 4 rijen voor je de hele zaal van verlichting voorziet omdat hij zo nodig zijn Facebook ff moet checken tijdens de film op zijn gedrag aanspreken dan? "


Dan sta ik op en ga ik er naar toe. Of meld het vanaf mijn stoel als het durk is. Aangezien hij heel de zaal verlicht zal ik zo'n geval vaak support krijgen.

NieuwsFilm

meest populair