James Cameron over 'Avatar'-sequels en geruchten

De scripts van delen 2, 3 en 4 zijn over ongeveer zes weken klaar.

Tijdens een AMA (Ask Me Anything) op Reddit liet James Cameron een aantal interessante feitjes vallen over de stand van zaken rondom de drie vervolgen op Avatar, die momenteel worden voorbereid in Nieuw-Zeeland.

''De tweede, derde en vierde film gaan tegelijkertijd in productie in Nieuw-Zeeland. De pre-productie voor al deze films is momenteel volop in gang; schepsels en achtergronden worden ontworpen en personages die in alle drie de films voorkomen worden tot leven gebracht. De scripts van de films moeten over ongeveer zes weken af zijn... De grootste druk die ik momenteel voel is om dingen uit het verhaal te knippen. De films moeten een lengte krijgen die te veroorloven is.''

Cameron rekende ook af met het gerucht dat afgelopen september online circuleerde dat Arnold Schwarzenegger een schurk in de films zal spelen.

''We hebben nog nergens over gesproken, en ik kan momenteel geen rol bedenken die bij hem zou passen, dus ik denk niet dat het zal gebeuren.''

De scripts van Avatars 2, 3 en 4 worden geschreven door verschillende scenaristen. Naast Cameron schrijven ook Josh Friedman (War of the Worlds), Rick Jaffa & Amanda Silver (Rise of the Planet of the Apes) en Shane Salerno (Savages) vrolijk mee aan de monsterklus. Avatar 2 moet verschijnen in december 2016, deel 3 in december 2017 en deel 4 een jaar daarna. Acteurs Sam Worthington, Zoe Saldana en Stephen Lang zullen allen terugkeren in hun respectievelijke rollen.



NieuwsFilm

meest populair