Geen Steve Jobs biopic voor David Fincher

De regisseur stelt volgens Sony veel te hoge eisen.

In februari vernamen we dat David Fincher (The Social Network, Fight Club) in beeld was om de door Aaron Sorkin geschreven Steve Jobs-biopic te gaan regisseren. Nu meldt The Hollywood Reporter dat hier geen sprake meer van is en dat Sony inmiddels alweer op zoek is naar een nieuwe regisseur.

Volgens anonieme bronnen kwam Fincher met extreme eisen waar de studio niet aan wilde voldoen. Hij wil niet alleen 10 miljoen dollar voor de moeite, maar zou daarnaast bovengemiddelde invloed willen m.b.t. de marketing van de film. Dit laatste kreeg Fincher wel nog voor elkaar bij The Girl with the Dragon Tattoo, maar dit leverde nou niet bepaald het gewenste commerciële succes op.

De film wordt gebaseerd op de succesvolle biografie van Walter Isaacson, die in twee jaar tijd meer dan veertig interviews had met het icoon. Ook sprak Isaacson met vele honderden andere mensen, waaronder familieleden, collega's, concurrenten en vrienden van Jobs. Het boek focust zich vooral op de zes "industrieën" die Jobs wilde perfectioneren: computers, geanimeerde films, muziek, telefoons, tablets en digital publishing.

In maart zei Fincher nog dat hij Christian Bale de ideale kandidaat vindt voor de rol van Jobs. Het is even afwachten of de nieuwe regisseur er ook zo over denkt.



NieuwsFilm

meest populair