Steve Jobs (2015)

Can a great man be a good man?

Sterke drieakter met emotionele climax over de welbekende Apple-gigant. Vol cynische en humorvolle dialogen dankzij Aaron Sorkin en Michael Fassbender.
play

7,4 details

  • 122 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
122 Min Verenigde Staten

Zijn passie en vindingrijkheid zijn de drijvende kracht achter het digitale tijdperk geweest. Maar zijn drijfveren om technologie te revolutionaliseren hebben opofferingen vereist. Uiteindelijk tastte het zijn gezinsleven en mogelijk zijn gezondheid aan. In deze onthullende film worden de triomfen van een modern genie, Steve Jobs, verkend.

Regie
Danny Boyle
Cast
Kate Winslet, Michael Fassbender, Seth Rogen, Katherine Waterston, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg, John Ortiz, Sarah Snook, Adam Shapiro, Perla Haney-Jardine, Makenzie Moss, Ripley Sobo, John Steen, Mihran Slougian, Stan Roth.
Release
09.10.2015
Release NL
03.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Danny Boyle | Cast: Michael Fassbender (Steve Jobs), Kate Winslet (Joanna Hoffman), Seth Rogen (Steve Wozniak), Jeff Daniels (John Sculley), Michael Stuhlbarg (Andy Hertzfeld), Katherine Waterston (Chrisann Brennan), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2015

In de Verenigde Staten heeft men Steve Jobs hard laten vallen in de box-office. Dankzij de treurige bezoekersaantallen is de film in één week tijd uit ruim tachtig procent van de theaters gegooid. Met Michael Fassbender, Danny Boyle en Aaron Sorkin als creatievelingen aan het roer kan dat best onverwachts genoemd worden. Waarom gaat deze biopic-achtige karakterstudie over de Apple-gigant niet The Social Network achterna?

Mogelijk staat Jobs, de biopic uit 2013 met Ashton Kutcher, aan het graf. Deze poging tot een levensfilm had de beste intenties maar bracht enkel televisieproductiewaarden, een tergend script en een mierzoet succesverhaal met de emotionele lading van een bekrast touchscreen. Na zo´n lastig verteerbare profijttrekker van een bekende naam zou het niet zo gek zijn als mensen twee jaar later een beetje klaar zijn met het verhaal. Desalniettemin is dat erg oneerlijk tegenover de nieuwste uiting. Steve Jobs kan behalve het gespreksonderwerp niet méér verschillen met eerder genoemde draak van een film. In plaats van een langdradige en voorspelbare opzet van een bildungsroman, benadrukt regisseur Danny Boyle de naturelle dialogen van schrijver Aaron Sorkin. De film heeft een duidelijk afgebakende drieaktestructuur, waarin Steve Jobs gevolgd wordt tijdens drie verschillende productlanceringen in de laatste minuten voor het podium en de confronterende discussies die hij daar voert met alle belangrijke personen in zijn leven.

videotrailers & clips

alle artikelen (27)

Steve Jobs Nieuwsberichten

Laatste reacties

Kabol

"...Geheel eens met de reactie van MovieMazzter. Ben blij dat ik niet de enige ben die gestoord werd van......"

MovieMazzter

"...Steve Jobs was geen gemakkelijke man. Als deze film een waarheidsgetrouwe reflectie is van een (bela......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Steve Jobs

acties