Blu-ray

Blu-Ray Review: Steve Jobs

Prachtige uitgave van een even zo prachtige biopic.

door Bram de Groot om 10:26 in Blu-ray


Regie: Danny Boyle | Cast: Michael Fassbender (Steve Jobs), Kate Winslet (Joanna Hoffman), Seth Rogen (Steve Wozniak), Jeff Daniels (John Sculley), Michael Stuhlbarg (Andy Hertzfeld), Katherine Waterston (Chrisann Brennan), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: 4 december 2015 | FilmTotaal recensie: Steve Jobs

In 2011 overleed Apple-grootheid Steve Jobs. De godfather van de iPhone en alles wat daarop lijkt en voorafging was al snel in beeld bij Hollywood en na het matig ontvangen Jobs was het uiteindelijk Danny Boyle die een serieuzere poging opleverde, aan de hand van een script van Aaron Sorkin (The Social Network) en met Michael Fassbender in de titelrol. Na een uitstekend ontvangst wist de film bijzonder weinig indruk te maken aan de bioscoopkassa's. De film scoorde zelfs zwakker dan de Ashton Kutcher-versie.

In Steve Jobs, waarvoor Fassbender en Kate Winslet Oscarnominaties kregen, zien we een weergave van het leven van Steve Jobs tussen 1984 en 1998, tijdens het lanceren van de drie iconische producten van Apple. De passie en drive van Steve Jobs duwt de digitale revolutie vooruit. Hierdoor verliest hij helaas wel zijn familie, en uiteindelijk, zijn gezondheid uit het oog.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Steve Jobs "certified fresh" met 86 procent. De IMDb noteert een mindere 7,3 na ruim 88 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de biopic met een 7,6 (Stem zelf). FT-recensent Martijn Hamerling kwam tot 4 sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Hier wordt eerder de kant van de mislukkingen van Jobs verteld dan een successtory, en voor iemand die zich matig verdiept heeft in het leven van Jobs zitten er ook nog een aantal verrassingen in. Een schitterende hoofdrol van Fassbender, een altijd fantastische Kate Winslet, en een verrassend goede Seth Rogen... - NotReal

Box Office

Het productiebudget van Steve Jobs bedroeg zo'n $30 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de Jobs biopic een erg matige $7,1 miljoen en eindigde op een makke $17,8 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op zwakke $34,4 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op een net aan 2 ton in dollars.Film: Steve Jobs | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Feature commentaries | Inside Jobs: The making of Steve Jobs | EAN: 5053083063658| Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Steve Jobs zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een close-up een van de eerste, posters.

Beeld & geluid

Universal Pictures levert weer een puike schijf af, ondanks dat de beeldkwaliteit op het eerste oog wat wisselend is. Dit komt uiteraard door de verschillende manieren waarop de film is opgenomen door cameraman Alwin H. Küchler. De fases zijn op verschillende wijzen gefilmd en dat vertaalt zich naar een wisselend beeld. Waar het begin nog redelijk authentiek filmisch toont, is het einde juist strak en helder. Het middenstuk zit daar wat tussenin en is vooral in kleur erg krachtig. Al met al een geweldige film en (ook) wat betreft beeld erg gaaf. Het geluid biedt vooral veel ruimte voor de dialoog en de muzikale ondersteuning van Daniel Pemberton. Ook is er voldoende ruimte voor surround effects. Uitstekende schijf!

Extra's

Naast twee tracks met audiocommentaar, één met Danny Boyle en één met schrijver Aaron Sorkin en editor Elliot Graham, is er de stevige making of Inside Jobs: The Making of Steve Jobs te bekijken. In bijna drie kwartier wordt er middels drie delen ingezoomd op uiteenlopende zaken. Er wordt gestart met de rol van Fassbender en het gelijknamige boek van Walter Isaacson. Het tweede stuk gaat over de acteurs die de andere personages spelen en er wordt afgesloten met een hoofdstuk over de opnamelocaties en andere technische zaken.

In meerdere opzichten een uitstekende biopic; op een prima Blu-ray uitgave

Voor diegenen die van een puike film willen genieten moeten Steve Jobs zeker aanzetten, aangezien deze slechts beperkt te vergelijken valt met Jobs uit 2013. Regisseur Danny Boyle en zijn cast zijn fantastisch en de insteek pakkend en slim. Dikke aanrader dus. En dat is deze Blu-Ray uitgave ook. Met een prima beeld en geluid en de uitstekende Making of is dit een schijf zoals je die graag in je speler laat glijden. Hieronder de online featurette 'Woz on Jobs':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair