Featured

Alles over 'Steve Jobs'

Biopic van Danny Boyle over de voormalig Apple CEO.

door Jim Pedd om 19:57 in Featured
Komende donderdag komt de film Steve Jobs uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 3 december in première.

Steve Jobs
Regie: Danny Boyle | Cast: Michael Fassbender (Steve Jobs), Kate Winslet (Joanna Hoffman), Seth Rogen (Steve Wozniak), Jeff Daniels (John Sculley) e.a. | Scenario: Aaron Sorkin
Duur: 122 minuten | Genres: Drama, Biopic | Kijkwijzer: AL

Zijn passie en vindingrijkheid zijn de drijvende kracht achter het digitale tijdperk geweest. Maar zijn drijfveren om technologie te revolutionaliseren hebben opofferingen vereist. Uiteindelijk tastte het zijn gezinsleven en mogelijk zijn gezondheid aan. In deze onthullende film worden de triomfen van een modern genie, Steve Jobs, verkend.

Over Steve Jobs

Steve Jobs werd op 24 februari 1955 geboren in San Francisco. Hij richtte in 1976 samen met Steve Wozniak het bedrijf Apple op, waarmee ze de Apple I computer wilden verkopen. Het duo werd pas echt geroemd met de Apple II, een van de eerste echt succesvolle pc's die op de markt gevracht werd. Daarna maakten Jobs en Wozniak nog een reeks andere computers, waaronder de Macintoch. Maar in 1985 veranderde er veel in het bedrijf en werd Jobs eruit gewerkt.

Jaren later, in 1997, kocht Apple het nieuwe bedrijf van Jobs op, NeXT, waarmee hij weer CEO mocht worden. Hij zorgde dat het bedrijf weer winstgevend werd, terwijl het langere tijd in financiële problemen verkeerde. De Think different advertentiecampagne die Jobs samen met ontwerper Jonathan Ive lanceerde, is hier de belangrijkste factor in. Samen brachten ze producten als iTunes, de iPod, iPhone en de iPad naar de markt.

Eerste reacties

Een blik op RottenTomatoes leert ons dat critici positief zijn. 84% van de recensies die de site controleerde was positief, met een gemiddelde score van 7,6. Het is een elegante film geworden, waarvoor Danny Boyle een groep "briljante mensen" wist te verzamelen.

Box office prestaties

De film kostte 30 miljoen dollar om te maken en is tot dusverre niet bepaald een box office succes. In de Verenigde Staten ging de film op 23 oktober in première en haalde daar tot dusverre 17,6 miljoen dollar op. De rest van de wereld was tot nu toe goed voor 5,1 miljoen dollar. Boyle reageerde in de media teleurgesteld hierover.

Zo vertelde hij tegen de BBC dat hij gelooft dat de film te vroeg een grote release gekregen heeft. In de VS worden films vaak eerst klein gelanceerd, om vervolgens nadat er goede dingen over verteld worden door het publiek, een brede release te krijgen. Volgens Boyle is er te vroeg voor gekozen de film een brede release te geven.

Trivia

De drie delen van de film zijn opgenomen op 16mm, 35mm en digitaal, om de vooruitgang van technologie tijdens het leven van Jobs te symboliseren. • Oorspronkelijk zou David Fincher de film regisseren, maar Sony vond hem te duur (hij wilde een salaris van 10 miljoen dollar). • Steve Wozniak diende als consultant voor de productie.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kevinpy

Avatar

Het 'probleem' met deze film is dat hij niet accuraat is. Bijna alle historische evenementen die zich voordoen in deze biografie zijn in het verleden niet gebeurd zoals ze te zien zijn. Fictie en waarheid komen niet overeen, wat ik een kwalijke zaak vind. Natuurlijk mogen bepaalde elementen in een film mooier verteld worden dan dat zich in werkelijkheid heeft voorgedaan, maar wat Jobs ons voorschotelt kan echt niet.

Zie onderstaande website, Chasing The Frog:

http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/steve-jobs/

Perrysh

Avatar

Persoonlijk zit ik hier ook helemaal niet op te wachten. Als ze alles accuraat neer zetten zou het nog interessant kunnen zijn, maar dan knapt de luchtbel die Steve Jobs is ook voor het grote publiek en dat is natuurlijk geen optie.

SunChaser

Avatar

Ja dat niks in de film is gebeurd is een kwalijke zaak

NieuwsFilm

meest populair