Zack Snyder over Batman en kostuums in 'Batman vs. Superman'

De enthousiaste regisseur zou maar wat graag Batmans kostuum met ons willen delen.

Toen Warner Bros. een Batman vs. Superman-film aankondigde tijdens de San Diego Comic-Con, waren sommige fans sceptisch dat de toevoeging van Batman de Man van Staal zou overschaduwen in een vervolg op Man of Steel. Tijdens een nieuw interview met Forbes legt regisseur Zack Snyder uit waarom Batman is toegevoegd aan de sequel en hoe hij eerst slechts een cameorol had in de film.

''Toen we klaar waren met Man of Steel en begonnen te praten over een vervolg, begon ik subtiele hints te laten vallen dat het cool zou zijn als Superman het tegen Batman zou opnemen. Tijdens de eerste bijeenkomst zei ik 'Batman misschien?' Misschien dat er aan het einde van de tweede film kryptoniet bezorgd kon worden bij Bruce Wayne's huis of iets dergelijks. Dat had de eerste keer kunnen zijn dat we hem zouden zien. Maar dan heb je het tijdens zo'n bijeenkomst over wie Supermans nieuwe vijand moet zijn na een grote dreiging als Zod, die even sterk was als Superman... Tegen wie moet hij het nu opnemen? En als je dan al de naam Batman hebt laten vallen, begin je te beseffen dat dat een erg cool idee is. Maar wat zeg je daarna?''

Sinds de pre-productie van start is gegaan, hunkeren de fans naar een eerste blik op Ben Affleck in het splinternieuwe Bat-kostuum. Snyder kan echter niet zeggen wanneer we de eerste officiële foto te zien krijgen.

''Wat ik fascinerend vind is dat we tijdens de kostuumtests stand-ins hebben die de kostuums dragen, en je Batman, Superman en Wonder Woman in hetzelfde shot ziet staan. Zelfs bij zo'n test denk je 'Wauw, dat is te gek!' Dit is niet alleen de eerste keer dat ik ze zie, maar ook de eerste keer dat ze het scherm met elkaar delen. En dat is nogal wat... Helaas weet ik niet wanneer we de eerste foto's gaan vrijgeven... De film ligt nog zo ver in de toekomst, het is moeilijk te zeggen. Heeft allemaal te maken met marketingstrategieën voor de film. Ik zou maar al te graag een foto vrijgeven die ik met mijn camera heb gemaakt. Ik staar nu naar een enorme foto in mijn kantoor en geloof me dat het een epische foto is! En dan wil ik hem zo graag online zetten, maar dat mag ik helaas niet!''

In de film van Zack Snyder (Man of Steel) speelt Henry Cavill wederom Superman en draagt Ben Affleck voor de eerste maal het vleermuizenkostuum. De film wordt verwacht in de zomer van 2016.



NieuwsFilm

meest populair