Noomi Rapace naast Will Smith in sci-fi ‘Brilliance’

Net als in de 'Millennium'-trilogie speelt ze een vrouw vol met tatoeages en piercings.

Noomi Rapace is volop in onderhandeling voor een hoofdrol in Brilliance, een sciencefictionfilm van regisseur Julius Onah (The Girl Is in Trouble). De Zweedse actrice uit o.a. Prometheus (2012) en Dead Man Down (2013) vergezelt Will Smith, die eerder al zijn handtekening zette. Het scenario van de film staat op naam van David Koepp (Jack Ryan: Shadow Recruit).

De film, het begin van een trilogie, wordt gebaseerd op het nog te verschijnen boek van Marcus Sakey. In de wereld van Brilliance is één op de honderd kinderen een 'brilliant', iemand met buitengewone vaardigheden. Dit zorgt uiteraard voor paniek bij de overige 99 procent en één van de brilliants gebruikt deze spanning om een oorlog aan te wakkeren. Agent Nick Cooper, een brilliant wiens gave hem in staat stelt om snel terroristen op te sporen, gaat op zoek naar deze gewiekste onruststoker.

Rapace speelt een getatoeëerde, gepiercete brilliant die door de overheid als een terrorist wordt gezien. De opnames van Brilliance moeten in augustus van start gaan.

NieuwsFilm

meest populair