Regisseur 'Searching for Sugar Man' overleden

Oscarwinnende Zweedse filmmaker Malik Bendjelloul pleegt op 36-jarige leeftijd zelfmoord.

In 2012 en 2013 had de jonge Zweedse filmmaker Malik Bendjelloul (links op de foto) een groot succes met de documentaire Searching for Sugar Man. De bekroning op het succes volgde met de winst van de Oscar en BAFTA voor Beste documentaire. De Zweedse politie heeft gisteren bekendgemaakt dat Bendjelloul dood is aangetroffen in Stockholm. Ondanks dat er nog geen verklaring is afgegeven over de oorzaak van zijn overlijden, gaat het op zeker om zelfmoord.

Bendjellouls broer Johar heeft namelijk tegenover de Zweedse krant Aftonbladet het volgende gezegd: "Ik kan bevestigen dat het om zelfmoord gaat en dat hij korte tijd erg depressief was. Het leven was niet altijd even makkelijk... Ik weet niet hoe ik ermee moet omgaan."

Bendjelloul was al op jonge leeftijd te zien in Zweedse tv-series. Na studies journalistiek en mediaproductie werd hij televisieverslaggever. Tijdens een wereldreis kwam hij op het idee van de bejubelde documentaire over de Amerikaanse zanger Sixto Rodriguez. Bendjelloul werd 36 jaar.

Hieronder de trailer van Searching for Sugar Man. Lees ook de recensie op FilmTotaal.



NieuwsFilm

meest populair