Algemeen

Gerucht: getrainde dino's in 'Jurassic World'?

Daarbij zou een compleet nieuwe dinosoort zijn opwachting maken...

door Zilko Tarici op 21.05.2014 om 13:31 in Algemeen
Wat volgt zijn allemaal geruchten, maar ze zouden volgens bronnen van Joblo allemaal waar kunnen zijn. Het is al een tijdje bekend dat Jurassic World op veel gebieden zal afwijken van de voorgaande delen uit de Jurassic Park-franchise, maar nu lijken er iets meer details te zijn gelekt.

Ten eerste het park zelf. Jurassic World wordt een compleet functioneel pretpark, inclusief een monorail, winkels, attracties en shows. Het is veruit het meest populaire themapark ter wereld. Om er te komen moet men een speciale supersnelle boot nemen vanuit Florida. Het park zou beschikken over een grote hoeveelheid activiteiten, zoals een plek waar dinosaurussen geaaid kunnen worden en een hologramcentrum waar je meer kunt leren over het hoe en wat rondom de creatie van de dino's. Een van de attracties draagt de naam 'Gyrosphere' en dient om dicht bij de wilde dino's te kunnen komen.

Dan is er de kwestie van een nieuwe dinosaurus. Omdat het zo goed gaat met het park, bedenken de leidinggevenden nieuwe manieren om klanten terug te lokken. Zo proberen ze het DNA van verschillende dino's en andere beesten te combineren. Wanneer ze een mutatie kweken van een T-Rex, raptor, slang en zeekat, blijkt dit behoorlijk problematisch. De monsterlijke nieuwe dinosaurus ontsnapt en begint het park te terroriseren. Volgens dino-expert Jack Horner (die vorig jaar al iets liet vallen over dit monster) ziet het resultaat er behoorlijk eng uit.

Ten slotte zullen er volgens de bronnen van Joblo een hoop gevechten zijn tussen dino's. Sommige van deze zijn de 'goede dino's', getraind door het personage van Chris Pratt. Onder deze 'good guys' bevinden zich o.a. raptors en T-Rexen. De slechterik, de eerder genoemde mutant, kan zich camoufleren (zoals de zeekat), is slim als een raptor, gebruikt zijn kaak als een slang en terroriseert als een T-Rex. Of dit betekent dat deze dino de enige 'slechterik' is in het geheel moeten we nog afwachten.

De cast van Jurassic World bestaat uit o.a. Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Jake Johnson en Irrfan Khan. De film wordt geregisseerd door Colin Trevorrow, die ook het script schreef samen met Derek Connolly. Derek Connolly, Steven Spielberg, Frank Marshall en Pat Crowley produceren.

Jurassic World zal worden gefilmd in 3D en draait vanaf 11 juni 2015 in de bioscoop.

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Mmm... Ik maak nu toch een klein beetje zorgen, want een tamme T-rex... Ik weet het niet zo goed...

MikeyMo

Avatar

This sucks on so many levels

jaime91

Avatar

Rich Art "Mmm... Ik maak nu toch een klein beetje zorgen, want een tamme T-rex... Ik weet het niet zo goed..."

Wees gewaarschuwd voor een eventuele kleine Godzilla spoiler.

In Godzilla vond ik dat wel een leuke twist om Godzilla juist een antiheld te maken maar van de andere kant is het natuurlijk onmogelijk om een Dino inderdaad tam te maken. Dus ik begrijp je zorgen en ik deel ze ook wel een klein beetje.

Maar ze moeten wel met iets anders komen dan wat we al gezien hebben in de Jurassic Park films. Ik wil wel iets nieuws zien, en dat het park zo groot schijnt te zijn en misschien meer high tech vind ik wel goed klinken.

Serafijn

Avatar

Jezus wat een onzin. Dat men het publiek wil dienen in zo'n park en dan gaat klonen en combineren etc, oke, leuk voor een verhaal. maar het gata wel totaal ongeloofwaardig worden zo, want wie gata er nou in godsnaam voor een PRETpark dingen van roofdieren combineren zodat hij duidelijk niet meer onder controle gehouden kan worden? Sterker nog, dat ie zich kan camoufleren (zeekat) en de bezoekers hem niet zien!

Duidelijk door een slechte sciptschrijver bij elkaar geplukte dieren om het eindresultaat eng te maken, maar totaal ongeloofwaardig.

AlPac

Avatar

Als dit waar is, dan vind ik er toch maar niets aan. Het zal dan een veel te groot cliché worden. Ik gok dat deze rond het niveau van de derde zal liggen, leuk maar niet meer dan dat.

MonkeyBoy

Avatar

Tamme dino's uhmmm ik zie een andere film aankomen: Dinoryders The Movie :P

Sand

Avatar

Als dat waar is over die gemuteerde kruising dino dan gaat het toch echt wel te ver! dan is de film zo goed als kansloos! echt slecht idee..

over de "tamme" dino's enzo kan ik nog mee leven, paar kleine of plantetende dino's kan je gerust wel "temmen" ofzo.. maar kom niet af met raptors of de T-Rex als schoot hondje he!

Havoc

Avatar

MonkeyBoy "Tamme dino's uhmmm ik zie een andere film aankomen: Dinoryders The Movie :P"


Shut up and take my money!

Yanggie

Avatar

Ik begin er steeds meer zin in te krijgen en aan de reacties te zien, ben ik de enige.

StarWars2015

Avatar

Yanggie "Ik begin er steeds meer zin in te krijgen en aan de reacties te zien, ben ik de enige."

Zin in Jurassic World heeft iedereen, maar van tamme en getrainde dino's word ik niet vrolijk. Straks is er ook een "dolfinarium" waar de Mosasaurus allerlei trucjes doet.

Gigan72

Avatar

Dit gaat net zo slecht worden als deel 2 en 3

BGMO

Avatar

Die getrainde dino's, daar kan ik nog mee leven, zelfs al zijn het de raptors en de T-rex. Die raptors zijn behoorlijk intelligent, dus africhten zou zeker geen onmogelijkheid zijn (en tuurlijk, dan kan er nog altijd wel is een keer wat fout gaan, kijk maar naar orka's enzo :P, wat een misschien (te)verre vergelijking is, maar je moet iets hè).
T rex africhten ben ik dan iets minder fan van.

En dat gemuteerde monster is echt idioot. Als je pretpark goed draait waarom dan gaan zitten klooien? En waarom geef je dat beest dan al die eigenschappen mee? Dat is echt B-film crap.

Ben benieuwd. Heb er wel echt zin in, maar ik houd mijn hart wel vast :P

B@chelor

Avatar

MonkeyBoy "Tamme dino's uhmmm ik zie een andere film aankomen: Dinoryders The Movie :P"
Dinoriders was ook het eerste wat in mij opkwam ;)

Paranoid

Avatar

Dit klinkt echt vreselijk slecht. Laten we maar hopen dat het bij een gerucht blijft.

sjef

Avatar

Als het gerucht waar is dan is het een film voor syfy channel. Jurassic park 1 blijft een klassieker maar bovenstaande klinkt zo slecht

Yanggie

Avatar

StarWars2015 "Zin in Jurassic World heeft iedereen, maar van tamme en getrainde dino's word ik niet vrolijk. Straks is er ook een "dolfinarium" waar de Mosasaurus allerlei trucjes doet."


Of iedereen kan gewoon rustig afwachten op het resultaat ipv de film nu al tot een The Asylum productie bombarderen.
Ik bedoel, het zijn geruchten en wie weet valt het allemaal wel mee.
Ideeën, hoe belachelijk het misschien ook klinkt op papier, kunnen in de praktijk ook wel eens tot iets goeds leiden.

benjamin

Avatar

Oké, technisch gezien verdient het nog steeds een kans, maar ik stel mij toch ook serieuze vraagtekens bij dit idee.

Zoals het nu leest lijkt het gewoon een zoveelste orgie aan effecten te worden van mensen die niet echt snappen waarom zaken memorabel zijn. Twee keer zoveel dino's die nu tegen elkaar vechten is onzin en getemde rexen en raptors kunnen nooit ook maar half zo indrukwekkend zijn als de roofdieren uit het eerste deel - die introductie van de T-rex blijft ongeëvenaard - omdat een wild dier dat je opjaagt meer ontzag opwekt dan een beestje dat je kan oproepen voor je gevechten.

Ereptile

Avatar

Ik hoop echt dat dit niet waar is! Dit haalt alle magie weg van wat Jurassic Park zo goed maakte! :N Ik wil gewoon mensen zien die worden opgevreten en opgejaagd door normale dinosaurussen zonder dat daar een vliegende T-rex met lazerbeams in zit!

Thiver

Avatar

Wacht, zou deze zich niet afspelen op Isla Numblar? Als in: het eiland uit de eerste film vlakbij Costa Rica? Een bootreis vanuit Florida lijkt me dan niet de meest efficiënte route...

DrGrant

Avatar

Dit is jammer.

skullsplitter

Avatar

MikeyMo "This sucks on so many levels"

Yup...

Per supersnelle boot vanuit Florida naar Isla Numblar, door het Panama-kanaal zeker?

Nee, hier blijft weinig over van wat Jurassic Park was: een les en waarschuwing in het voor god spelen met kennis die je nog niet kunt toepassen zonder de gevolgen te overzien.

Iammovies

Avatar

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Het is niet nodig om dna te mengen om een nieuwe draai aan de reeks e geven.
Beetje creabea met bestaande en nieuwe geintroduceerde dino's en je hebt een spannende, "jurassic park" waardige film!

Jaren geleden heeft men een nieuwe speelgoed lijn bedacht: Jurassic park chaos effect.

http://1.bp.blogspot.com/-DVAaRIMQeMw/TiHpkXP47-I/AAAAAAAACz4/HFDh_9dCGlI/s1600/jurassicpark17.jpg

Hierbij waren eigenschappen van verschillen de dieren gecombineerd om nieuw soort dino's te creeren.
Toch wel grappig dat ze dit jaren later willen gaan toepassen in een film, al denk ik dat dt echt niet gaat werken!!

Geef mij maar de old fashion dino's waar ik vroeger nachtmerries van kreeg!

Ed Crane

Avatar

Maar er staat toch nergens dat ze met een tamme T-Rex zullen komen aanzetten? Het idee kan best leuk uitpakken. Na drie films zit ik niet op gewoon wéér hetzelfde te wachten. Dit maal creëren ze een soort über-monster, wat het ultieme vleesgeworden symbool is van de mens die grenzen overschrijdt mbt de natuur (natuurlijk hét thema van de JP-films). Zie het beest als een soort supervillain waar uiteindelijk onze anti-helden - de T-Rex en de raptors - het in een episch gevecht tegen zullen opnemen om eens goed te laten zien wie er uiteindelijk de baas is: de originelen uit de natuur, niet deze freakcreatie die de mens nieuw in elkaar gezet heeft. Zie het als een soort heel bizarre superheldenfilm.

Of het een geslaagde film oplevert geen idee. Maar ik wacht nog ff af.

Iets anders over JP:

daanjor

Avatar

JURASSIC HORROR PARK

nieuwslaatste nieuws

meest populair