Blu-Ray Review: Walking with Dinosaurs

Duidelijk niet zo baanbrekend als de gelijknamige documentaire.


Regie: Barry Cook en Neil Nightingale | (Stemmen)cast: Charlie Rowe (Ricky), Karl Urban (Uncle Zack), John Leguizamo (Alex), Justin Long (Patchi), Skyler Stone (Scowler), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Bioscooprelease: 19 december 2013 | FilmTotaal recensie: geen

Nadat Steven Spielberg in 1993 de wereld verraste met het baanbrekende Jurassic Park verscheen in 1999 de uiterst fraaie "natuurdocumentaire" Walking with Dinosaurs, een gezamenlijke productie van de BBC en Discovery Channel. De afgelopen jaren werd er veel gesproken over een filmversie Walking with Dinosaurs en eind 2013 draaide de (kinder)film dan eindelijk in de bioscoop. Een nieuw grootschalig succes bleef uit.

Aan de Noord-Amerikaanse Box Office flopte de animatiefilm behoorlijk. De $80 miljoen kostende productie kwam namelijk niet verder dan $36 miljoen. Het wereldwijde cijfer van bijna $130 miljoen was een stuk beter, maar vaak hebben animatiefilms behoorlijke promotiebudgetten die bovenop de productiekosten komen. Het ontvangst was ook behoorlijk ondermaats. Dutch FilmWorks bracht onlangs Walking with Dinosaurs uit op nette Blu-Ray uitgave.

Synopsis

Deze animatiefilm brengt ons realistischer dan ooit mee naar de prehistorische wereld zoals deze 70 miljoen jaar geleden bestond. Tegen deze achtergrond volgen we een opgroeiende Pachyrhinosaurus die zijn familie kwijtraakt. Een groots avontuur om te overleven en de nieuwe leider van zijn kudde te worden begint.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Walking with Dinosaurs behoorlijk "Rotten", aangezien het niet verder komt dan 25%. De IMDb noteert een magere 5,1 bij ruim vijfduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de animatiefilm met een veel lagere 4,0 (Stem zelf). Walking with Dinosaurs is één van de weinige titels die in 2013 niet door FilmTotaal is gerecenseerd.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Leuker voor de kinderen dan de volwassenen, acht ik. De animatie is wel oké, en daarnaast best een grote gok; enkel de dino's zijn geanimeerd en de locaties zijn gewoon gefilmd (geloof ik). Echt veel interessante dingen gebeuren er niet en het stemwerk is ook van geen bijzondere kwaliteit... - Angelater

Box Office

Het productiebudget van Walking with Dinosaurs bedroeg zo'n $80 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een uiterst magere $7,1 miljoen en eindigde op een teleurstellende $36,1 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een betere $126,5 miljoen. De opbrengst in de Nederland bleef steken op een magere ruime twee ton in dollars.


Blu-Ray: Walking with Dinosaurs | Discs 1 x Blu-Ray, 1 x Dvd | Retail release: mei 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels, Vlaams, Nederlands 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands | Extra's: | EAN: 8715664112182 | Ook verkrijgbaar op: 3 disc 3D Blu-Ray + Blu-Ray + Dvd , 1 disc Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De Blu-Ray van Walking with Dinosaurs wordt aangeleverd in een standaard Blu-Ray keepcase, met daarin ruimte voor de Blu-Ray en Dvd-schijf. Om de hoes zit een vergelijkbare sleeve. Voor de vormgeving van de cover is gebruikgemaakt van een kleurrijkere versie van deze filmposter.

Beeld & geluid

Visueel weet Walking with Dinosaurs fraaie beelden te zien, al is duidelijk te merken dat bij de VFX niet het onderste uit de kan gehaald is. Desondanks heeft deze Blu-Ray schijf een mooi scherp beeld en prima kleuren. Er is niet heel veel mis met deze schijf.

Extra's

De Blu-Ray disc bevat twee filmversies, met de oorspronkelijke bioscoopversie en de speciale prehistorische versie waarin de voice-over is weggelaten. Ook zijn er een aantal leuke korte filmpjes te zien waarin verschillende dino's worden toegelicht, veelal aan de hand van beelden uit de film. Best vermakelijk!

Conclusie: Een titel waar veel meer in had kunnen zitten, op een schijf die minder teleurstelt

De animatiefilm Walking with Dinosaurs is eigenlijk nog best vermakelijk, maar helaas is er niet het maximale met het bronmateriaal gedaan. Zowel de film als geheel als de visual effects zijn gewoonweg te tam. Duidelijk een gemiste kans.

Deze Blu-Ray uitgave van Walking with Dinosaurs wordt netjes afgeleverd met een goede beeld- en geluidskwaliteit en zelfs wat extra's. In dit geval is de 'gratis' meegeleverde Dvd helemaal niet onaardig; bijvoorbeeld erg handig voor de kinderkamer. Hieronder een snelle terugblik op de tv-serie:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair