Personage Ben Foster in 'Warcraft' onthuld

En hij heeft alleen maar lof voor de visuele effecten in de film.

Er is nog maar weinig bekend over de aankomende film Warcraft van regisseur Duncan Jones. In een interview met IGN onthulde acteur Ben Foster welke rol hij speelt in de film, waarmee er eindelijk wat officiële informatie vrijgegeven is.

”Het personage in Warcraft dat ik speel heet Medivh,” begon Foster. ”Hij is een magiër, in essentie een tovenaar. Hij verdedigde een gebied met behulp van magie. Toen de vrede terugkwam, besloot hij een pauze te nemen. Hij hing zijn staf, om het zo te zeggen, aan de wilgen. We leren hem kennen als zijn vrienden zijn hulp komen vragen in een gevecht.”

Mooi aan de film is volgens Foster dat Duncan Jones beide kanten van de strijd laat zien. ”En het is niet gewoon een videogame die omgezet wordt in een film. Het vraagt zich af: hoeveel medeleven hebben we voor wat we zien als slechteriken?”

En verder kunnen we wat fenomenale visuele effecten verwachten van ILM. ”Wat zij maken, ik heb net wat testbeelden gezien, is ongelofelijk. Het is performance-capture. Van een compleet nieuw niveau. Het wordt echt een geweldig 3D-evenement.” Zijn personage bestaat overigens niet uit performance-capture. ”Maar er zijn interacties met veel personages die dat wel zijn.”

Warcraft gaat op 19 maart 2016 in première.



NieuwsFilm

meest populair