IMAX bijzonder geliefd onder bioscoopbezoekers

3D legt het af tegen HFR, Immersive Audio en zelfs het innovatieve ScreenX.

Na de POLL van verleden week over de meest actuele 'bioscoopinnovaties' is duidelijk dat de filmliefhebber het liefst afstemt op een IMAX vertoning, aangezien 's werelds meest indrukwekkende en overweldigende filmbeleving maar liefst 55% van de stemmen ontving. Het blijft daarmee de overige innovaties ruimschoots voor.

Opvallend is dat het grootschalig ingezette 3D niet verder komt dan zo'n 8% en daarmee wordt nogmaals duidelijk dat de filmliefhebber niet enorm gelukkig is met deze opgedrongen visuele toevoeging. Daarnaast gaven een aantal FilmTotalers dat ze het liefst helemaal geen gekkigheid willen tijdens het bekijken van een film en het liefst afstemmen op een reguliere 2D-vertoning.

Op de tweede plaats eindigde opvallend genoeg ScreenX. Deze meest innovatieve beeldoppervlaktevergroter kwam uit op 12%. HFR (10%) en Immersive Audio (8%) waren ook nog redelijk geliefd. 4D/D-Box (3%) en 2nd Screen (1%) mochten rekenen op de minste stemmen.

De Top 5 bioscoopinnovaties zijn:

1. IMAX - 55%
2. ScreenX - 12%
3. HFR - 10%
4. Immersive Audio - 8% (55 stemmen)
5. 3D - 8% (51 stemmen)

Hieronder een kijkje achter de schermen bij een IMAX theater en in de het originele POLL-artikel kun je nog stemmen op jouw favoriete bioscoopinnovatie.



NieuwsFilm

meest populair