Humor

Foto's: computereffecten vóór en ná

Foto's laten zien wat computereffecten voor verschil kunnen maken.

door Jim Pedd op 12.06.2014 om 09:49 in Humor
Dat computers ver doorgedrongen zijn in de filmindustrie is natuurlijk geen verrassing meer. Hele films, zoals James Camerons Avatar worden compleet met behulp van computers gemaakt. Soms is dat echter iets subtieler, zoals hieronder op deze fotoreeks te zien. Daarop zie je beelden van films en series waarin gebruik wordt gemaakt van computereffecten.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

grimm192

Avatar

Altijd leuk om weer te zien hoe ze dat doen Smiley face Toevallig van de week deze korte docu gekeken over matte paintings:

Chrischzz

Avatar

In sommige gevallen wordt er wel heel erg vals gespeeld..
Dan is op lokatie filmen dus te duur of the onpraktisch..

Toch jammer dat er teveel misbruik van wordt gemaakt..

blijfaandegang

Avatar

Weinig meer aan om acteur te zijn zo

eltorro

Avatar

Boeien, het gaat niet om de acteurs maar om de kijkers. En of ze nou wel CGI gebruiken of een echte set nou bouwen maakt verder ook niet veel uit, zolang het resultaat maar werkt.

centr1no

Avatar

Zou Jim of iemand die iets herkent kunnen vermelden welke series en films het betreft?

BjornX

Avatar

De walking dead herken je wss wel, maar die 2 met die reporter en het meisje is volgens mij ugly betty.

Blockbuster

Avatar

OMG, slécht... Waarom zoveel moeite doen? Die eerste foto: kun je toch ook gewoon op een echte boot opnemen? Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. En CGI is ook niet voor niks... Uit welke film komt dat voetbal gedeelte? Kunnen ze bij het WK voetbal ook niet zoiets doen. Half lege stadions d.m.v. CGI even vol maken. :P

Muufley

Avatar

Blockbuster "OMG, slécht... Waarom zoveel moeite doen? Die eerste foto: kun je toch ook gewoon op een echte boot opnemen?"


Ik snap dit soort commentaren niet. Productiebedrijven zullen altijd voor locatieopnames kiezen als dit goedkoopste oplossing is. Voor series is dit vaak CGI, in dit geval statische achtergronden wat heel wat minder compliceerd is en niet zo duur in vergelijking met ingewikkelde en gedetailleerde dynamische cgi.
Het is ook niet zomaar "op een echte boot opnemen". Bedenk de logistieke inzet, de locatie scouting vooraf, de hoeveelheid personeel dat op locatie nodig is, de onvoorspelbaarheid van het weer, de benodigde verplaatsing (dat vaak niet zomaar naast de deur is), de planning,.... allemaal elementen die de kosten opdrijven en DAT kost vooral veel moeite.
Beperkte CGI zoals hier is heel wat minder duur dan wat je zou denken. Bovendien wat is er zo "slecht" aan? Ik durf wedden dat er heel wat CGI shots in jouw favo series zitten waarvan je helemaal niet doorhad dat het niet echt was.

Jules17

Avatar

Hier is ook een lijst van computereffecten met een aantal titels van deze lijst erbij.
http://www.upcoming.nl/bryan/7454/deze-fotos-laten-je-zien-hoe-special-effects-er-in-de-werkelijkheid-uitzien?internal_referrer=latest

nieuwslaatste nieuws

meest populair