Joss Whedon over superheldenfilms

Ze moeten weer menselijker.

In een interview met de Huffington Post vertelde regisseur Joss Whedon over het maken van superheldenfilms. Daarin vertelde hij onder andere hoe hij denkt dat het publiek superheldenfilms wil zien tegenwoordig. Dat is heel wat anders dan hoe de meeste films er op dit moment uit zien.

”Mensen hebben het erg duidelijk gemaakt dat ze er genoeg van hebben om in films telkens te zien hoe complete steden verwoest worden,” vertelde hij, tegelijkertijd erkennend dat hetzelfde op het einde van The Avengers gebeurt.

”Ik keek naar ‘The Dark Knight’ en vond dat een beetje de ‘Godfather’ van de superheldenfilm. En ik dacht, ‘Maar ik wil nog steeds een superheldenfilm zien!’ We hebben de technologie om het geweldig te maken, maar nog niet om post-modern te zijn,” ging Whedon verder.

Een emotioneel kloppend verhaal is daarom belangrijk volgens Whedon. ”Mensen komen binnen met een bepaalde emotionele bagage. In welk stadium we ook zijn met superheldenfilms, ik probeer ze alsnog zo te maken alsof er nog nooit een gemaakt is, of dat er nooit iets anders is geweest. Ik werk met de achterliggende gedachte dat mensen van nature zo zijn. Dus je moet nog altijd een film maken die over mensen gaat.”



NieuwsFilm

meest populair