Ridley Scott maakt eerst 'The Martian', dan pas 'Prometheus 2'

Dit jaar krijgen we nog Scotts Bijbelse epos Exodus: Gods and Kings voorgeschoteld.

Ridley Scott is zo'n regisseur die altijd meerdere balletjes tegelijk heeft rollen. Zo heeft hij onder meer Prometheus 2 en Blade Runner 2 in de planning staan. Een andere film die hij wil maken is The Martian, een film waarin Matt Damon de hoofdrol zou moeten gaan spelen. Drew Goddard (The Cabin in the Woods) zou de film oorspronkelijk regisseren, maar hij is nu druk in de weer met The Sinister Six voor Sony Pictures.

The Martian is gebaseerd op het gelijknamige boek van Andy Weir uit 2012 en gaat over een astronaut die in zijn eentje vast komt te zitten op de planeet. Producent Simon Kinberg wist tijdens een Q&A-podcast te melden dat The Martian het eerstvolgende project zal zijn van Scott, en dat de opnames dit najaar van start moeten gaan.

Verwacht werd echter dat Scott zich eerst zou gaan richten op Prometheus 2, aangezien die film al in maart 2016 in de bioscopen zou moeten draaien. Scott werd onlangs nog gespot in Australië, waar hij een deal wil sluiten om zowel die film als Blade Runner 2 daar te filmen.

De opnames van Prometheus 2 zouden sowieso pas volgend jaar van start gaan, maar door The Martian zouden deze nog wel eens iets verschoven kunnen worden. Scott werkt momenteel nog hard aan het Bijbelse epos Exodus: Gods and Kings, dat later dit jaar wordt verwacht.



NieuwsFilm

meest populair