Poster Terry Gilliams 'The Zero Theorem' verboden in de VS

Wegens blote billen.

Een paar weken geleden was er nog enige ophef over het verbieden van een poster van Eva Green voor Sin City: A Dame to Kill For. Het lijkt erop dat de Amerikaanse MPAA daar weinig van geleerd heeft, want nu is ook een poster van Terry Gilliams The Zero Theorem verboden. Ditmaal niet om een tepel die enigszins zichtbaar is, maar wegens blote billen.

Op zijn Facebook-pagina meldde Gilliam dit. ”Zero Theorem heeft een goede start in de Verenigde Staten dankzij de censuur van de Motion Picture Association of Ameirca. Ze hebben onze teaser poster verboden wegens een blote kont. Wat vinden jullie hiervan?”



The Zero Theorem draait om een computerhacker die de reden achter het bestaan van de mensheid wil achterhalen. Hij wordt tijdens zijn werkzaamheden voortdurend gestoord door het Management, dat ditmaal een tiener en een wellustige love interest op hem afstuurt. Rollen in de aparte film zijn weggelegd voor Christoph Waltz, Tilda Swinton, Peter Stormare, Ben Whishaw, David Thewlis en Matt Damon. Er is geen Nederlandse releasedatum bekend voor The Zero Theorem.



NieuwsFilm

meest populair