Daniel Radcliffe wil niet terugkeren als 'Harry Potter'

En wat schreef J.K. Rowling allemaal in het nieuwe verhaal?

Gisteren publiceerde schrijfster J.K. Rowling een nieuw verhaal over haar beroemdste personage, Harry Potter. Dat speelt zich af als Harry 34 is en geeft ons een korte kijk op het leven van de hoofdpersonen van Rowling. HitFix informeerde daarop bij Daniel Radcliffe of hij het zou zien zitten om terug te keren als Harry.

Dat blijkt niet het geval te zijn. ”Ik weet het niet. Mijn eerste reactie is om ‘nee’ te zeggen,” vertelde Radcliffe. ”Het is zelfs niet hypothetisch op dit moment. Ik heb nog niet gelezen wat ze heeft geschreven, maar dat ga ik wel doen. Maar, ik heb begrepen dat het een erg kort stuk is, dat op zichzelf waarschijnlijk niet verfilmd zal worden.”

Maar, zelfs als zou dat wel het geval zijn, voelt Radcliffe zich te jong daarvoor. ”Hij is in dat verhaal twaalf jaar ouder dan ik ben nu, dus ik denk dat ik er voorlopig nog niet over na hoef te denken.”

Het 1500 woorden tellende stuk kun je lezen op Pottermore. Mocht je daar geen zin in hebben, maar je wel afvragen wat de kernpunten zijn, dan sommen we ze hieronder even voor je op.

Harry blijkt nog altijd dezelfde bril te hebben, maar is zichtbaar ouder geworden. Zijn zwarte haar heeft wat zilveren lokken gekregen en hij heeft een grote snee op zijn rechterjukbeen. Ginny schrijft verder voor de Daily Prophet en doet verslag van de Quidditch World Cup. Verder is Ron kalende en na twee jaar gestopt als Auror om George te helpen als manager van de toverwinkel.

Hermione is nu Deputy Head of the Department of Magical Law Enforcement en een heuse carrièrevrouw. Zij en Ron zijn nog altijd getrouwd. Verder is ook Neville Longbottom getrouwd met Hannah Abbott. Hij geeft les als Herbology professor op Hogwarts. Zijn vrouw is verpleegster. Luna Lovegood is verder nog altijd bijzonder excentriek en getrouwd met Rolf Scamander (de kleinzoon van Newt Scamander, over wie over een paar jaar een film uitkomt). Zij hebben een tweeling.

Charlie Weasley, de drakentrainer broer van Ron is nog altijd niet getrouwd. Percy is Head of the Department of Magical Transportation, en Bill Weasley en Fleur Delacour zijn nog altijd getrouwd. Victor Krum is Seeker voor het Bulgaarse Quidditch team. Tot slot hebben Teddy Lupin en Victoire Weasley een relatie.



NieuwsFilm

meest populair