Algemeen

Daniel Radcliffe wil niet terugkeren als 'Harry Potter'

En wat schreef J.K. Rowling allemaal in het nieuwe verhaal?

door Jim Pedd op 09.07.2014 om 15:21 in Algemeen
Gisteren publiceerde schrijfster J.K. Rowling een nieuw verhaal over haar beroemdste personage, Harry Potter. Dat speelt zich af als Harry 34 is en geeft ons een korte kijk op het leven van de hoofdpersonen van Rowling. HitFix informeerde daarop bij Daniel Radcliffe of hij het zou zien zitten om terug te keren als Harry.

Dat blijkt niet het geval te zijn. ”Ik weet het niet. Mijn eerste reactie is om ‘nee’ te zeggen,” vertelde Radcliffe. ”Het is zelfs niet hypothetisch op dit moment. Ik heb nog niet gelezen wat ze heeft geschreven, maar dat ga ik wel doen. Maar, ik heb begrepen dat het een erg kort stuk is, dat op zichzelf waarschijnlijk niet verfilmd zal worden.”

Maar, zelfs als zou dat wel het geval zijn, voelt Radcliffe zich te jong daarvoor. ”Hij is in dat verhaal twaalf jaar ouder dan ik ben nu, dus ik denk dat ik er voorlopig nog niet over na hoef te denken.”

Het 1500 woorden tellende stuk kun je lezen op Pottermore. Mocht je daar geen zin in hebben, maar je wel afvragen wat de kernpunten zijn, dan sommen we ze hieronder even voor je op.

Harry blijkt nog altijd dezelfde bril te hebben, maar is zichtbaar ouder geworden. Zijn zwarte haar heeft wat zilveren lokken gekregen en hij heeft een grote snee op zijn rechterjukbeen. Ginny schrijft verder voor de Daily Prophet en doet verslag van de Quidditch World Cup. Verder is Ron kalende en na twee jaar gestopt als Auror om George te helpen als manager van de toverwinkel.

Hermione is nu Deputy Head of the Department of Magical Law Enforcement en een heuse carrièrevrouw. Zij en Ron zijn nog altijd getrouwd. Verder is ook Neville Longbottom getrouwd met Hannah Abbott. Hij geeft les als Herbology professor op Hogwarts. Zijn vrouw is verpleegster. Luna Lovegood is verder nog altijd bijzonder excentriek en getrouwd met Rolf Scamander (de kleinzoon van Newt Scamander, over wie over een paar jaar een film uitkomt). Zij hebben een tweeling.

Charlie Weasley, de drakentrainer broer van Ron is nog altijd niet getrouwd. Percy is Head of the Department of Magical Transportation, en Bill Weasley en Fleur Delacour zijn nog altijd getrouwd. Victor Krum is Seeker voor het Bulgaarse Quidditch team. Tot slot hebben Teddy Lupin en Victoire Weasley een relatie.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

afbeelding

Misschien casten ze nu een acteur met wat charisma, dan ga ik ook eindelijk Harry Potter kijken.

jaime91

Avatar

Chris23 "afbeelding

Misschien casten ze nu een acteur met wat charisma, dan ga ik ook eindelijk Harry Potter kijken."


Dat gaat hopelijk en waarschijnlijk ook niet gebeuren.

Nogmaals ten eerste gaat het om een klein stukje wat naar mijn mening ook nogal opgeblazen wordt. Ik denk wel dat Rowling uiteindelijk zal terugkeren naar deze personages maar ik hoop dat ze dat alleen doet als ze ook wat goeds te vertellen heeft. Daarnaast heeft hij ook helemaal gelijk, voor nu is hij ook te jong en ik wil hem eerst genoeg andere projecten zien doen.

En over een jaar of 10 denkt hij er misschien wel anders over. En mocht het zo zijn dat er dan een nieuw verhaal zou zijn en hij er nog steeds zo over denkt ja dan krijg jij wel je zin Chris23 aangezien Warner Bros natuurlijk niet zo'n groot en belangrijk project af laat hangen van de acteurs. Dat zou ik zelf heel jammer vinden maar goed.

Het is nog allemaal helemaal niet zover, en dit is allemaal maar speculeren.

jaime91

Avatar

Ik vind het overigens wel vreemd dat Draco Malfoy er niet in voorkomt.

Thiver

Avatar

jaime91 "En over een jaar of 10 denkt hij er misschien wel anders over."

Als zijn carrière dan nog niet van de grond is gekomen, zal hij ongetwijfeld maar wat graag willen terugkeren. Smiley face

jaime91

Avatar

Thiver "Als zijn carrière dan nog niet van de grond is gekomen, zal hij ongetwijfeld maar wat graag willen terugkeren. Smiley face"


Dat hoeft denk ik niet eens zozeer. Als je een prettige werkervaring gehad hebt, kan ik me goed voorstellen dat hij daar in de toekomst wel weer naar wil terugkeren.

Hij geeft aan dat hij nu niet wil terugkeren omdat hij zichzelf daarvoor ongeschikt vind maar als hij 10 jaar ouder is, dan ligt dat natuurlijk heel anders. Ik kan hier namelijk niet uit opmaken dat hij het personage moe is. Sterker nog hij is geintresseerd want hij is van plan het stuk(je) te gaan lezen. Dat vind ik vrij positief klinken.

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Dat hoeft denk ik niet eens zozeer. Als je een prettige werkervaring gehad hebt, kan ik me goed voorstellen dat hij daar in de toekomst wel weer naar wil terugkeren.

Hij geeft aan dat hij nu niet wil terugkeren omdat hij zichzelf daarvoor ongeschikt vind maar als hij 10 jaar ouder is, dan ligt dat natuurlijk heel anders. Ik kan hier namelijk niet uit opmaken dat hij het personage moe is. Sterker nog hij is geintresseerd want hij is van plan het stuk(je) te gaan lezen. Dat vind ik vrij positief klinken."


Natuurlijk gaat die het lezen,het is een karakter die hij gespeeld heeft en het is maar kort stukje om te lezen.

Dat het pas over 10 jaar zou kunnen kan een excuus zijn,hij probeert van Potter-imago af te komen en dat zou niet helpen als die weer snel Potter speelt.

Zal mij echt worst wezen of er nog meer films komen.
Ik heb ze allemaal gezien en waren allemaal vermakelijk maar ben grotendeels vergeten en zeker wat er nou in welke film gebeurt.
Kan mij voorstellen dat Potter-films voor kids een fantastische ervaring is(ook veel spannender dan voor een volwassene en die magie enz) maar denk dat de gemiddelde kijker het even bekijkt als die dan toch komt en weer verder gaat met zijn leven.

FilmMaster

Avatar

Tuurlijk wil die niet Rotter spelen.

Sherlock

Avatar

Vraagje, als je hier komt om te haten, waarom lezen jullie dit soort artikels dan eigenlijk? :N Jullie worden toch niet gedwongen ofzo. Radcliff blijft voor mij nog steeds de perfecte Harry Potter, en ik kan mezelf nooit meer iemand anders in die rol inbeelden.

benjamin

Avatar

Thiver "Als zijn carrière dan nog niet van de grond is gekomen, zal hij ongetwijfeld maar wat graag willen terugkeren. Smiley face"


Maar zou dat zo zijn: Kill Your Darlings kreeg toch goede ontvangst, The Woman In Black deed het niet mis en die Frankenstein-prent ziet er ook niet per se zo kansloos uit.

Banned

Avatar

Radcliff heef inderdaad mooie projecten lopen. Iemand Young Doctos Notebook gezien ? Echt leuk. Kill Your Darlings daar wist hij zich ook nog oke staande te houden naast een geweldige Dean Dehaan

Ereptile

Avatar

Ik kan me voorstellen dat hij het (op dit moment) niet weer de rol op zich wilt nemen. Het is een rol die Radcliffe voor altijd op zijn naam heeft staan. En van dat imago komt hij nooit echt af. Wie weet over een aantal jaar!

Maar ik ben met de Harry Potter films opgegroeid Smiley face Ik zie ook geen andere Harry Potter meer dan Radcliffe.

NieuwsFilm

meest populair