Noord-Korea neemt maatregelen jegens 'The Interview'

Ze hebben de hulp van de Verenigde Naties ingeroepen.

De titel van de komediefilm The Interview - waarin acteurs Seth Rogen en James Franco de hoofdrollen spelen - brengt nog altijd geen glimlach op de gezichten van de Noord Koreanen. Vorige maand maakte de woordvoerder Kim Myong-chol al duidelijk dat de film geschrapt moest worden. Nu zoeken de Noord Koreanen hun hulp elders.

Ja Song Nam, een Noord Koreaanse ambassadeur van de Verenigde Naties, heeft een formele klacht bij de VN ingediend. Deze houdt in dat de film niet uitgebracht mag worden, omdat het verhaal over de aanslag op Kim Jong-un gaat. In een verklaring legt hij uit: "De productie en distributie van een film over de moordaanslag op een leider van een zelfstandige staat zou als een sponsoring van terrorisme gezien moeten worden en een daad van oorlog."

Seth Rogen noch James Franco heeft van zich laten horen betreffende het protest, alhoewel Rogen een maand geleden het volgende op Twitter had geplaatst: "Normaal willen mensen me pas doden nadat ze 12 dollar voor een film van mij hebben betaald."



NieuwsFilm

meest populair