The Interview

The Interview (2014)

From the Western Capitalist Pigs Who Brought You "Bad Neighbors" and "This Is the End"

De titel 'meest omstreden film van het jaar' is iets teveel eer, maar in het huidige maatschappelijke klimaat is The Interview misschien juist de komedie waar we op zaten te wachten.
play

5,8 details

  • 112 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Een talkshowpresentator raakt samen met zijn producent verwikkeld in een plot om de leider van Noord-Korea te vermoorden.

Regie
Evan Goldberg
Seth Rogen
Cast
Lizzy Caplan, James Franco, Charles Chun, Seth Rogen, Reese Alexander, Paul Bae, Geoff Gustafson, Randall Park, Diana Bang, Timothy Simons, Anesha Bailey, Dominique Lalonde, Anders Holm, James Yi, Don Chow.
Budget
$ 44.000.000
Opbrengst
$ 11.305.175
Release
25.12.2014
Release NL
29.01.2015
Release DVD
23.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Evan Goldberg, Seth Rogen | Cast: James Franco (Dave Skylark), Seth Rogen (Aaron Rapaport), Lizzy Caplan (Agent Lacy), Randall Park (Kim-Jong Un), Diana Bang (Sook) e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2014

Na een hoop speculatie in de afgelopen weken is de spreekwoordelijke kogel dan toch door de kerk. The Interview, waar als gevolg van een hackschandaal en angst voor eventuele represailles zoveel controverse over ontstond, krijgt alsnog gewoon een officiële release in de Nederlandse bioscopen. Een besluit dat je als filmliefhebber alleen maar kunt toejuichen. Niet omdat de nieuwste samenwerking tussen Evan Goldberg en Seth Rogen nou zo’n hoogstaande komedie heeft opgeleverd, maar eerder omdat een situatie waarin een machtspartij kan bepalen wat wel en niet vertoond mag worden, funest is voor vrijwel iedereen binnen of buiten de creatieve sector. Hiermee is er ongetwijfeld meer gewicht aan de film komen te hangen dan de betrokkenen vooraf voor ogen hebben gehad, aangezien The Interview voornamelijk uitblinkt in plat vermaak. Maar wellicht is dat juist precies waar we op dit moment aan toe waren.

Voor een recensent is het namelijk lastig om bepaalde films los te kunnen van het maatschappelijke klimaat waarin ze worden uitgebracht. In deze inktzware januarimaand van het nieuwe jaar zijn de woorden ‘vrijheid van meningsuiting’ nog meer ter discussie gesteld dan ooit tevoren. Een vrijheid die deze weken steeds vaker wordt ingeperkt met de dreiging van geweld. Terwijl de gebeurtenissen in Parijs nog vers in ons geheugen staan gegrift, dreigde Noord-Korea een week geleden nog om het filmfestival van Berlijn te straffen voor het vertonen van The Interview. Dat het hier om een gelijknamige korte film uit 1960 van een arme drommel genaamd Ernest Pintoff ging zag men toevallig even over het hoofd. Wanneer angst een wapen is geworden om het volk te onderdrukken, is een protestactie onvermijdelijk: humor is het enige gepaste antwoord.

videotrailers & clips

alle artikelen (20)

The Interview Nieuwsberichten