Humor

Wist je dat: scènes van 'Dawn of the Planet of the Apes' via Skype opgenomen werden?

Enkele wijzigingen moesten op het laatste moment gefilmd worden.

door Jim Pedd op 14.07.2014 om 16:28 in HumorIn de categorie ‘opmerkelijk nieuws’ hebben we er eentje voor je over Dawn of the Planet of the Apes. Het blijkt dat een aantal scènes via Skype zijn opgenomen. Regisseur Matt Reeves onthulde dit aan SlashFilm. Terwijl Andy Serkis in zijn performance capture studio in Londen zat, moest acteur Jason Clarke vanuit een hotelkamer in Rome reageren op handelingen van Caesar.

De scènes werden slechts enkele weken voordat de film uitkwam opgenomen. ”Dit is de eerste film waarvan ik scènes via Skype geregisseerd heb. En met mo-cap kun je dat ook doen. Ik realiseerde me dat we niet het juiste einde hadden, dus ging ik naar Weta en zei ik, okay, we moeten iets anders proberen,” vertelde Reeves. ”Waarop zij zeiden, dan heb je wel acteerwerk nodig. Dus Andy zat in Londen in zijn studio bij het Imginarium. Ik keek op een groot plasmascherm naar hem en we bespraken wat hij moest doen en hebben het toen via Skype opgenomen. Ik kreeg een take die ik goed genoeg vond en heb die toen naar Weta gebracht. Zij hebben die scène toen recordtempo in elkaar gezet. Ik maakte me daar nogal druk om, het was zo laat in het proces. Maar zij waren er rustig onder en dachten het gedaan te kunnen krijgen.”

Of dat de eerste film is waarvan scènes via Skype opgenomen zijn? Reeves twijfelt erover. ”Ik weet het niet hoor. Maar zeker is, dat dit de eerste keer is dat ik het heb gedaan.”

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YOLO

Avatar

Sorry Jim, maar een aantal scènes van 'Dawn of the Planet of the Apes' zijn NIET via Skype opgenomen? Geen enkele scene is via Skype opgenomen. Wat Matt deed was een Skype verbinding maken om te kunnen regisseren. Andy's scenes zijn opgenomen in zijn studio in Londen. Weta Digital verwerkte zijn Mo-Cape data. De scenes voor Jason Clarke en Keri Russell zijn opgenomen in L.A. Skype is gebruikt voor de interactie, wat acteurs nodig hadden om te kunnen reageren. Topic titel zou eigenlijk "Matt Reeves heeft scènes geregisseerd via Skype" of ergens in die trend moeten heten.

Glennekeeeee

Avatar

YOLO "Sorry Jim, maar een aantal scènes van 'Dawn of the Planet of the Apes' zijn NIET via Skype opgenomen? Geen enkele scene is via Skype opgenomen. Wat Matt deed was een Skype verbinding maken om te kunnen regisseren. Andy's scenes zijn opgenomen in zijn studio in Londen. Weta Digital verwerkte zijn Mo-Cape data. De scenes voor Jason Clarke en Keri Russell zijn opgenomen in L.A. Skype is gebruikt voor de interactie, wat acteurs nodig hadden om te kunnen reageren. Topic titel zou eigenlijk "Matt Reeves heeft scènes geregisseerd via Skype" of ergens in die trend moeten heten."


je uitleg klopt, maar deze titel triggert veel meer om het artikel te lezen en dat is waar het om draait

KeesjeNL

Avatar

Glennekeeeee "je uitleg klopt, maar deze titel triggert veel meer om het artikel te lezen en dat is waar het om draait"
Ik ben er één van;)...

Roeltje

Avatar

Ho wacht even...

Het werd VIA skype opgenomen, dat betekent niet dat het MET skype is opgenomen.

Goed lezen... B-)

SunChaser

Avatar

Nee, het werd via Skype geregisseerd

nieuwslaatste nieuws

meest populair