Wist je dat: scènes van 'Dawn of the Planet of the Apes' via Skype opgenomen werden?

Enkele wijzigingen moesten op het laatste moment gefilmd worden.



In de categorie ‘opmerkelijk nieuws’ hebben we er eentje voor je over Dawn of the Planet of the Apes. Het blijkt dat een aantal scènes via Skype zijn opgenomen. Regisseur Matt Reeves onthulde dit aan SlashFilm. Terwijl Andy Serkis in zijn performance capture studio in Londen zat, moest acteur Jason Clarke vanuit een hotelkamer in Rome reageren op handelingen van Caesar.

De scènes werden slechts enkele weken voordat de film uitkwam opgenomen. ”Dit is de eerste film waarvan ik scènes via Skype geregisseerd heb. En met mo-cap kun je dat ook doen. Ik realiseerde me dat we niet het juiste einde hadden, dus ging ik naar Weta en zei ik, okay, we moeten iets anders proberen,” vertelde Reeves. ”Waarop zij zeiden, dan heb je wel acteerwerk nodig. Dus Andy zat in Londen in zijn studio bij het Imginarium. Ik keek op een groot plasmascherm naar hem en we bespraken wat hij moest doen en hebben het toen via Skype opgenomen. Ik kreeg een take die ik goed genoeg vond en heb die toen naar Weta gebracht. Zij hebben die scène toen recordtempo in elkaar gezet. Ik maakte me daar nogal druk om, het was zo laat in het proces. Maar zij waren er rustig onder en dachten het gedaan te kunnen krijgen.”

Of dat de eerste film is waarvan scènes via Skype opgenomen zijn? Reeves twijfelt erover. ”Ik weet het niet hoor. Maar zeker is, dat dit de eerste keer is dat ik het heb gedaan.”

NieuwsFilm

meest populair