Matt Reeves maakt 'The Invisible Woman'

Na de volgende Planet of the Apes-film.

Het ligt nog wel even in de toekomst, maar regisseur Matt Reeves heeft weer een nieuw regieproject gevonden. Deze week gaat zijn film Dawn of the Planet of the Apes in veel landen in première en daarna mag hij Planet of the Apes 3 regisseren, voor een release eind juli 2016. Maar als hij daarmee klaar is, heeft Reeves nog een nieuw project.

Het betreft een passieproject van de regisseur, een verfilming van het science fiction verhaal The Invisible Woman. ”Dat is een film die ik nog altijd erg graag wil maken,” vertelde Reeves. ”Als ik het niet vlak voor deze kan maken, maak ik het na de volgende Ape-film.”

De plannen voor de film dateren uit 2008, toen hij het zijn tweede film wilde maken. In 2011 vertelde hij nog dat ”de film eenzelfde toon moet krijgen als ‘Let Me In’, en dan in een Hitchcock-achtige stijl. Het gaat over de wanhoop van een vrouw. Je volgt haar bij elke stap van haar extreme gedrag, maar op het einde realiseer je je dat er een goede reden achter die stappen zat.”

Op een bepaald moment zou Naomi Watts de hoofdrol spelen ,maar zij moest ermee stoppen. ”Ik denk dat ik de film niet voor de volgende Apes-film gemaakt krijg. Want dat is zo’n enorm project. Ik schrijf bijvoorbeeld ook samen met Mark Bomback.”

En dus is het nog even wachten op het passieproject, dat dan waarschijnlijk pas in 2017 of 2018 in première kan gaan.



NieuwsFilm

meest populair