Seth MacFarlane's 'Ted' lijkt nagenoeg plagiaat

Aanklacht: Charlie The Abusive Teddy Bear was er al in 1996.

Over een klein jaar dan moet het vervolg op de uiterst succesvolle rated R komedie Ted in de bioscoop te zien zijn. Of dit ook gaat gebeuren is op dit moment nog de vraag. Schrijver/regisseur Seth MacFarlane is namelijk aangeklaagd vanwege plagiaat.

The Hollywood Reporter meldt dat MacFarlane het idee van de nogal losgeslagen teddybeer Ted zou hebben gestolen van Bengal Mangle Productions. Deze partij maakte in 1996 al een serie over 'Charlie The Abusive Teddy Bear'. Het doel achter de aanklacht: geld. En waarschijnlijk vele miljoenen. De serie zou naderhand populair zijn op het internet. Daar zou het 1,2 miljoen keer bekeken zijn.

De film met o.a. Mark Wahlberg en Mila Kunis en de stem van MacFarlane leverde in 2012 een uiterst fraaie $550 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa.

Welke gevolgen de aanklacht heeft voor het vervolg is tot dusverre niet bekend. Zowel MacFarlane als filmstudio Universal Studios hebben nog niet gereageerd. Hieronder het bewijs, deze video werd vier jaar geleden op YouTube gezet:



NieuwsFilm

meest populair