Algemeen

Seth MacFarlane's 'Ted' lijkt nagenoeg plagiaat

Aanklacht: Charlie The Abusive Teddy Bear was er al in 1996.

door Bram de Groot op 18.07.2014 om 09:37 in Algemeen
Over een klein jaar dan moet het vervolg op de uiterst succesvolle rated R komedie Ted in de bioscoop te zien zijn. Of dit ook gaat gebeuren is op dit moment nog de vraag. Schrijver/regisseur Seth MacFarlane is namelijk aangeklaagd vanwege plagiaat.

The Hollywood Reporter meldt dat MacFarlane het idee van de nogal losgeslagen teddybeer Ted zou hebben gestolen van Bengal Mangle Productions. Deze partij maakte in 1996 al een serie over 'Charlie The Abusive Teddy Bear'. Het doel achter de aanklacht: geld. En waarschijnlijk vele miljoenen. De serie zou naderhand populair zijn op het internet. Daar zou het 1,2 miljoen keer bekeken zijn.

De film met o.a. Mark Wahlberg en Mila Kunis en de stem van MacFarlane leverde in 2012 een uiterst fraaie $550 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa.

Welke gevolgen de aanklacht heeft voor het vervolg is tot dusverre niet bekend. Zowel MacFarlane als filmstudio Universal Studios hebben nog niet gereageerd. Hieronder het bewijs, deze video werd vier jaar geleden op YouTube gezet:


14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Tja... beetje laat maar het lijkt het er wel op.

CaptainCab

Avatar

Dit is al de derde of vierde keer dat Ted van plagiaat beschuldigd wordt. Misschien is het idee gewoon niet zo origineel?

Banned

Avatar

Ja een pratende teddybeer dat hebben we nog nooit gezien… Het enige bijzonder aan Ted was dat er vuile praat die dat beest kwam.

JamesBond

Avatar

Wat een gezeik weer zeg... Het is alleen maar geld, geld, geld tegenwoordig. Geen enkel idee is origineel meer tegenwoordig, dus als twee dingen wat overeenkomsten vertonen, so what? Het idee is gewoon niet origineel meer, jammer, maar een studio beschuldigen van plagiaat is ook weer zo overdreven...

Oboema

Avatar

Seth MacFarlane jat werk van anderen? Nee toch, wie heeft dat kunnen denken ;)

aspers

Avatar

Ik was aan het wachten tot dat die meid haar kleren uit zo gooien...
:X :D

benjamin

Avatar

Oh, de wonderen van geldzucht...

Chrischzz

Avatar

Ik heb al sinds 1978 een teddybeer die vunzige praat praat..
Waar kan ik mn claim indienen?

Ed Crane

Avatar

JamesBond "Wat een gezeik weer zeg... Het is alleen maar geld, geld, geld tegenwoordig. Geen enkel idee is origineel meer tegenwoordig, dus als twee dingen wat overeenkomsten vertonen, so what? Het idee is gewoon niet origineel meer, jammer, maar een studio beschuldigen van plagiaat is ook weer zo overdreven..."


Hoezo? Als iemand ergens eerder meekwam en een ander verdient er miljoenen mee is het niet zo vreemd.

Vrij weinigen weten bijvoorbeeld dat The Lion King ook regelrecht plagiaat is. Jatten gebeurt dus gewoon, zelfs bij grote studio's.

Rorschach

Avatar

Wow, dit is nog slechter dan Ted. XD

Baron Von Marlon

Avatar

Las ergens dat Ted ook lijkt op één of andere oude strip.
Dus dan is het plagiaat van plagiaat.

Pete_027

Avatar

Ed Crane "Hoezo? Als iemand ergens eerder meekwam en een ander verdient er miljoenen mee is het niet zo vreemd.

Vrij weinigen weten bijvoorbeeld dat The Lion King ook regelrecht plagiaat is. Jatten gebeurt dus gewoon, zelfs bij grote studio's."


Het beste voorbeeld hierin is Avatar

Ed Crane

Avatar

Vertel... :+

Havoc

Avatar

Lion King is Shakespeare, Avatar is Pocahontas en Ted is misschien ook niet honderd procent origineel.

Wel waren het alle 3 toffe films. Boeien..

NieuwsFilm

meest populair