Ted (2012)

Ted is coming.

Een ongebruikelijke driehoekskomedie met als spil een bierzuipende, blowende, grofgebekte teddybeer. Absurd, vreemd en uitermate komisch. Van de maker van Family Guy.
play

6,6 details

  • 106 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Een doodnormale man uit Boston heeft een minder normale jeugd jeugd gehad. Als kind wenste hij namelijk dat zijn geliefde teddybeer tot leven zou komen, wat vervolgens ook gebeurde. Jaren later is het jongetje volwassen en is de beer nog steeds zijn beste vriend. Probleem is echter dat de beer nogal onverantwoordelijk is en het personage van Wahlberg ervan weerhoudt echt volwassen te worden en de liefde van zijn leven voor zich te winnen.

Alt titel
Teddy Bear
Regie
Seth MacFarlane
Cast
Mark Wahlberg, Mila Kunis, Patrick Stewart, Giovanni Ribisi, Seth MacFarlane, Tom Skerritt, Patrick Warburton, Joel McHale, Bill Smitrovich, Matt Walsh, Jessica Barth, Sam J. Jones, Norah Jones, Bretton Manley, Aedin Mincks.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 549.368.315
Release
29.06.2012
Release NL
13.09.2012
Release DVD
29.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Seth MacFarlane | Cast: Mark Wahlberg (John), Seth MacFarlane (Ted), Mila Kunis (Lori), Giovanni Ribisi (Donny), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2012

De vriendschap tussen autoverhuurder John en Ted lijkt met geen bulldozer kapot te rammen. De twee kennen elkaar al sinds hun kindertijd en hebben dan ook al heel wat meegemaakt. Als volwassen mannen drinken ze graag een biertje, kijken naar mooie vrouwen en blowen doelloos op de bank. Ted woont zelfs met zijn beste vriend en diens vriendin Lori onder hetzelfde dak. Lori krijgt echter steeds meer moeite met alle bromance die haar omringt en het feit dat Ted zich voortdurend aan het gelukkige stel opdringt. Het verdiepen van haar relatie met John wordt zo wel heel lastig. Het wordt tijd dat Ted eens op eigen benen gaat staan en een baan gaat zoeken, wat nog niet zo gemakkelijk is. Ted is namelijk een kniehoge, grofgebekte teddybeer.

Ted is het liveaction- en speelfilmdebuut van Seth MacFarlane, vooral bekend van de animatiekomedie Family Guy. De regisseur annex schrijver staat bekend om zijn directe en absurde humor. Wat dat betreft past de vriendschap tussen een volwassen man en een sprekende teddybeer dan ook precies in MacFarlanes straatje. Het zou interessant zijn om na te gaan of Ted ook zou werken als het ging om een vriendschap tussen twee mannen van vlees en bloed. De conclusie is dat juist de aanwezigheid van de forse teddybeer het al dan niet bewust clichématig gehouden verhaaltje een geheel nieuwe dimensie geeft. MacFarlane maakt op creatieve wijze gebruik van de mogelijkheden die de titelfiguur hem geeft, maar buit ze niet uit tot compleet belachelijke proporties.

videotrailers & clips

alle artikelen (16)

Ted Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ted

acties