TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

The Good, the Bad and the Ugly (1966)

Zaterdag 19 juli om 20:00 op Veronica

Een oude man heeft goudstukken begraven in een graf en men is dan ook op zoek naar het graf. Twee mannen zijn erbij als hij de bergplaats opbiecht, maar geen van beiden hoort het helemaal. Ze zullen daarom bij elkaar moeten blijven. Een derde man voegt zich bij hen.
Bekijk de afbeelding

Friday Night Lights (2004)

Zondag 20 juli om 20:00 op FOX

Coach Gary Gaines (Billy Bob Thornton) heeft de leiding over het American Football team van de Permian Panthers. Voor aanvang van het seizoen 1988 is het al duidelijk dat dit het moeilijkste seizoen ooit zal worden. De Panthers komen uit Odessa in Texas, een stadje dat gebukt gaat onder een enorme financiële crisis en onderlinge spanningen. Als echter op vrijdagavond de stadionlichten aan gaan en het team het veld betreedt, zetten alle inwoners hun persoonlijke problemen opzij. Onder alle omstandigheden wordt het ultieme doel voor ogen gehouden: het kampioenschap winnen.
Bekijk de afbeelding

Taxi Driver (1976)

Maandag 21 juli om 22:00 op FOX

Taxi Driver uit 1976 brengt ons Robert de Niro als taxichauffeur Travis Bickle. Bickle gaat door een reeks persoonlijke tegenslagen steeds meer walgen van de vuiligheid en de morele verrotting in zijn woonplaats New York. De uitkomst is onvermijdelijk gewelddadig. Taxi Driver is een van de vele films die regisseur Martin Scorsese samen maakte met steracteur Robert de Niro, films die model mogen staan voor het sociale realisme van de jaren zeventig. Jodie Foster en Harvey Keitel leveren in bijrollen mooi werk.
Bekijk de afbeelding

Cruel Intentions (1999)

Dinsdag 22 juli om 20:30 op RTL8

Kathryn lijkt het tegenovergestelde van haar stiefbroer, die alleen maar achter de vrouwen aan zit. Ze is echter kwaad op haar ex-vriend, en daarom maakt ze een weddenschap met haar stiefbroer, waarbij hij moet proberen de vriendin van haar ex, de rustige Annette, het bed in te krijgen. Als dit lukt, biedt Katrhyn haar eigen lichaam aan.
Bekijk de afbeelding

Slumdog Millionaire (2008)

Woensdag 23 juli om 20:30 op NET5

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bende's en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer zestig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...
Bekijk de afbeelding

Legends of the Fall (1994)

Donderdag 24 juli om 20:30 op RTL8

Drie broers groeien op in Montana. Hun vader, een voormalige cavalerie-officier, heeft het leger de rug toegekeerd omdat hij niets te maken wil hebben met het bloedvergieten en de exploitatie van indianen. Het gezin worstelt om het hoofd boven water te houden in de woelige periode tussen 1900 en 1960. Onderlinge strijd tussen de broers, met name om de verloofde van de jongste broer, drijft het gezin uitee
Bekijk de afbeelding

North by Northwest (1959)

Vrijdag 25 juli om 23:15 op NED2

North By Northwest is natuurlijk één van de beroemdste films van Alfred Hitchcock, de 'master of suspense'. Gary Grant speelt een man die, zoals zo vaak bij Hitchcock, onschuldig verdacht wordt van een misdrijf. Hij moet zijn onschuld bewijzen, maar een bende zware jongens onder leiding van James Mason, zit hem op de hielen. Gelukkig beleeft hij een vlotte romance met de fraaie blondine Eva Marie Saint. Klassieke scènes zijn ondermeer de beschieting in het korenveld door een sproei-vliegtuigje en het spannende slot waarin onze held aan Mount Rushmore bungelt.


NieuwsFilm

meest populair