Algemeen

TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

door Jim Pedd op 18.07.2014 om 13:02 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

The Good, the Bad and the Ugly (1966)

Zaterdag 19 juli om 20:00 op Veronica

Een oude man heeft goudstukken begraven in een graf en men is dan ook op zoek naar het graf. Twee mannen zijn erbij als hij de bergplaats opbiecht, maar geen van beiden hoort het helemaal. Ze zullen daarom bij elkaar moeten blijven. Een derde man voegt zich bij hen.

Friday Night Lights (2004)

Zondag 20 juli om 20:00 op FOX

Coach Gary Gaines (Billy Bob Thornton) heeft de leiding over het American Football team van de Permian Panthers. Voor aanvang van het seizoen 1988 is het al duidelijk dat dit het moeilijkste seizoen ooit zal worden. De Panthers komen uit Odessa in Texas, een stadje dat gebukt gaat onder een enorme financiële crisis en onderlinge spanningen. Als echter op vrijdagavond de stadionlichten aan gaan en het team het veld betreedt, zetten alle inwoners hun persoonlijke problemen opzij. Onder alle omstandigheden wordt het ultieme doel voor ogen gehouden: het kampioenschap winnen.

Taxi Driver (1976)

Maandag 21 juli om 22:00 op FOX

Taxi Driver uit 1976 brengt ons Robert de Niro als taxichauffeur Travis Bickle. Bickle gaat door een reeks persoonlijke tegenslagen steeds meer walgen van de vuiligheid en de morele verrotting in zijn woonplaats New York. De uitkomst is onvermijdelijk gewelddadig. Taxi Driver is een van de vele films die regisseur Martin Scorsese samen maakte met steracteur Robert de Niro, films die model mogen staan voor het sociale realisme van de jaren zeventig. Jodie Foster en Harvey Keitel leveren in bijrollen mooi werk.

Cruel Intentions (1999)

Dinsdag 22 juli om 20:30 op RTL8

Kathryn lijkt het tegenovergestelde van haar stiefbroer, die alleen maar achter de vrouwen aan zit. Ze is echter kwaad op haar ex-vriend, en daarom maakt ze een weddenschap met haar stiefbroer, waarbij hij moet proberen de vriendin van haar ex, de rustige Annette, het bed in te krijgen. Als dit lukt, biedt Katrhyn haar eigen lichaam aan.

Slumdog Millionaire (2008)

Woensdag 23 juli om 20:30 op NET5

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bende's en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer zestig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...

Legends of the Fall (1994)

Donderdag 24 juli om 20:30 op RTL8

Drie broers groeien op in Montana. Hun vader, een voormalige cavalerie-officier, heeft het leger de rug toegekeerd omdat hij niets te maken wil hebben met het bloedvergieten en de exploitatie van indianen. Het gezin worstelt om het hoofd boven water te houden in de woelige periode tussen 1900 en 1960. Onderlinge strijd tussen de broers, met name om de verloofde van de jongste broer, drijft het gezin uitee

North by Northwest (1959)

Vrijdag 25 juli om 23:15 op NED2

North By Northwest is natuurlijk één van de beroemdste films van Alfred Hitchcock, de 'master of suspense'. Gary Grant speelt een man die, zoals zo vaak bij Hitchcock, onschuldig verdacht wordt van een misdrijf. Hij moet zijn onschuld bewijzen, maar een bende zware jongens onder leiding van James Mason, zit hem op de hielen. Gelukkig beleeft hij een vlotte romance met de fraaie blondine Eva Marie Saint. Klassieke scènes zijn ondermeer de beschieting in het korenveld door een sproei-vliegtuigje en het spannende slot waarin onze held aan Mount Rushmore bungelt.


26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

batmaster

Avatar

Goede klassiekers deze week!

benjamin

Avatar

Aardige keuzes, al zijn er natuurlijk wel weer films bij die iedereen al gezien heeft.

YOLO

Avatar

Jeetje zooitje oude films zeg. Allemaal al gezien. Het is zeker komkommertijd.

Blockbuster

Avatar

Zucht, zeker jongelui die klassiekers niet weten te waarderen of niet willen kennen. O+

Speciaal voor jullie: morgen ook tv-première van The Iron Lady, maar dat zal ook wel weer niet goed zijn. Dark Tide is ook morgen voor het eerst op tv. Dinsdag komt de derde A Cinderella Story voor het eerst, maar dat zal wel weer een wijvenfilm zijn. :D

Het is idd komkommertijd, want niemand gaat met dit weer (35 graden) voor de buis zitten.

horizon

Avatar

Het weer is toch zonnig.

Daarnaast: er zullen altijd mensen zijn die één van deze films voor het eerst zullen zien. Bijvoorbeeld kinderen die nu 12 zijn of 16 ofzo.

Ze zullen toch een keer Taxi Driver, Cruel Intentions en The Good, The Bad and The Ugly voor het eerst moeten zien.

thehungergames

Avatar

horizon "Het weer is toch zonnig.

Daarnaast: er zullen altijd mensen zijn die één van deze films voor het eerst zullen zien. Bijvoorbeeld kinderen die nu 12 zijn of 16 ofzo.

Ze zullen toch een keer Taxi Driver, Cruel Intentions en The Good, The Bad and The Ugly voor het eerst moeten zien."


Vind ik ook, ik zit namelijk in die leeftijdsgroep en wil die films graag nog zien. Taxi Driver kijk ik wel is op netflix

Frietgezicht

Avatar

Legends of the Fall is waardeloos.
Cruel Intentions leuk voor tieners met een poederdoos.
Friday Night Lights nooit gezien.
Rest is must see stuk voor stuk hoewel ik Slumdog iets te veel waardering vind krijgen.

Blockbuster

Avatar

Frietgezicht "Legends of the Fall is waardeloos.
Cruel Intentions leuk voor tieners met een poederdoos.
Friday Night Lights nooit gezien.
Rest is must see stuk voor stuk hoewel ik Slumdog iets te veel waardering vind krijgen."


Friday Night Lights is net zoiets als deze films: http://www.imdb.com/list/ls057785571/

Over een sport waar wij in NL 0,0 interesse hebben. :P

Olrik

Avatar

Goede films deze week!
Stuk voor stuk geweldige film met The Good, The Bad and Tge Ugly als pronkstuk!
Maar North By Northwest blijft mijn onbetwiste favoriet.Smiley face

benjamin

Avatar

Blockbuster(4/7) "De week erna komt er helemaal geen zak op tv, mensen. Zomerseizoen! Alleen maar oude films en RTL 7 heeft alleen maar mini-series. "


Blockbuster (vandaag) "Zucht, zeker jongelui die klassiekers niet weten te waarderen of niet willen kennen. O+
"

YOLO

Avatar

Blockbuster "Zucht, zeker jongelui die klassiekers niet weten te waarderen of niet willen kennen. O+"
Klassieke muziek op vinyl draaien, dat is het toppunt van klassiek. :+

Blockbuster "Speciaal voor jullie: morgen ook tv-première van The Iron Lady, maar dat zal ook wel weer niet goed zijn."
Jongelui hebben Thatcher en de Falkland oorlog niet eens meegemaakt. Niet bepaald een film voor Jongelui

Dinsdag komt de derde A Cinderella Story voor het eerst, maar dat zal wel weer een wijvenfilm zijn. :D
Idd met Hilary Suff. Voor Jongelui dat was de brave Miley Cyrus van 10 jaar geleden.

Blockbuster "Het is idd komkommertijd, want niemand gaat met dit weer (35 graden) voor de buis zitten."
En dan wil jij beweren dat Jongelui geen filmklassiekers niet weten te waarden of niet te willen kennen. Met deze temperaturen krijgen ze niet eens de kans voor. Gelukkig leven Jongelui in een moderne tijd waar VOD de dienst maakt. En niet die suffe SBS/RTL zenders die voor de zoveelste keer oude films gaan herhalen omdat het lekker goedkoop is. B-)

JamesBond

Avatar

YOLO "En dan wil jij beweren dat Jongelui geen filmklassiekers niet weten te waarden of niet te willen kennen. Met deze temperaturen krijgen ze niet eens de kans voor. Gelukkig leven Jongelui in een moderne tijd waar VOD de dienst maakt. En niet die suffe SBS/RTL zenders die voor de zoveelste keer oude films gaan herhalen omdat het lekker goedkoop is. B-)"


Ik als 16-jarige kan klassiekers anders meer dan prima waarderen! Smiley face Vind het zo jammer dat mijn leeftijdsgenoten alleen maar naar die 'Transformers' en 'Scary Movie' rotzooi kijken...

YOLO

Avatar

JamesBond "Ik als 16-jarige kan klassiekers anders meer dan prima waarderen! Smiley face"
T+) :+

JamesBond "Vind het zo jammer dat mijn leeftijdsgenoten alleen maar naar die 'Transformers' en 'Scary Movie' rotzooi kijken..."
Komt deels door Hollywood. Want die gasten komen met de 3 R's. Remakes, Reboots, & Reimaginings. En natuurlijk ook door ADHD regisseurs zoals Michael Bay.
Mooi voorbeeldje is the pacing of the movie. Kubrick's 2001: A Space Odyssey versus Transformers deeltje X. Uitzondering nagelaten, zullen de meeste Jongelui wel weglopen (of in slaap vallen) met het rustige 2001. Misschien eerst vertellen aan Jongelui dat je een iPad ziet in deze film.

Blockbuster

Avatar

YOLO "Idd met Hilary Suff. Voor Jongelui dat was de brave Miley Cyrus van 10 jaar geleden."


Hilary Duff zit niet eens in de derde Cinderella Story. O+

Blockbuster

Avatar

benjamin "."


Snap jij nou niet het cynisme wat van mijn stukje druipt? :O

benjamin

Avatar

Blockbuster "Snap jij nou niet het cynisme wat van mijn stukje druipt? :O"


Dus het wat cynisch dat je zegt dat jongeren er niks mee hebben terwijl je er zelf niks mee hebt?

benjamin

Avatar

Blockbuster "Snap jij nou niet het cynisme wat van mijn stukje druipt? :O"


Of meende je die eerste post dan niet, die vreemd genoeg aansluit bij al die keren dat je zelf verkondigde hoe enkel de grote blockbusters van de laatste jaren zo'n geweldige tips zijn en het publiek enkel actiefilms wil zien?

Frietgezicht

Avatar

Die 1ste post was sowieso niet cynisch en dus die 2e dan maar dan is dat nog tenenkrommend als je zijn 1ste erbij plakt :P

JamesBond

Avatar

YOLO "Komt deels door Hollywood. Want die gasten komen met de 3 R's. Remakes, Reboots, & Reimaginings. En natuurlijk ook door ADHD regisseurs zoals Michael Bay.
Mooi voorbeeldje is the pacing of the movie. Kubrick's 2001: A Space Odyssey versus Transformers deeltje X. Uitzondering nagelaten, zullen de meeste Jongelui wel weglopen (of in slaap vallen) met het rustige 2001. Misschien eerst vertellen aan Jongelui dat je een iPad ziet in deze film."


Die 3 R's ga ik onthouden! Smiley face '2001: A Space Odyssey' is nog wel een film die ik een keertje heel graag wil kijken! Heb een tijdje terug een Kubrick-box aangeschaft met daarin een aantal van zijn grootste en bekendste films, maar ik ben nog niet verder gekomen dan 'The Shining' :D

Mensen vinden het ook heel erg raar dat ik 'Transformers' ontzettend slecht vind en er werd mij zelfs gevraagd waarom ik apen met geweren op paarden dan wel geweldig vind. Jammer dat ze niet begrijpen dat laatstgenoemde film tenminste nog een goed verhaal en karakterontwikkeling heeft, terwijl 'Transformers' afgezien van 165 minuten lang destructie porno eigenlijk over niks beschikt...

Zo jammer dat de jeugd van tegenwoordig zich alleen bekommert om hoeveel geweld en explosies er in een film zitten en ze de kunst van de klassiekers als '2001: A Space Odyssey' en 'The Shining' niet willen zien...

Voor muziek geld voor mij trouwens precies hetzelfde. Het enige wat ik tegenwoordig hoor is alleen maar dubstep en gerelateerde zooi, en dan kom ik er weer tussen met The Eagles, Johnny Cash, Frank Sinatra en Michael Bublé :D

benjamin

Avatar

JamesBond "Mensen vinden het ook heel erg raar dat ik 'Transformers' ontzettend slecht vind en er werd mij zelfs gevraagd waarom ik apen met geweren op paarden dan wel geweldig vind. Jammer dat ze niet begrijpen dat laatstgenoemde film tenminste nog een goed verhaal en karakterontwikkeling heeft, terwijl 'Transformers' afgezien van 165 minuten lang destructie porno eigenlijk over niks beschikt..."


Nu ja, dat 'apes on horses' is wel wat iedereen lijkt te gebruiken als argument, maar de meeste mensen zijn vooral benieuwd omdat deel één goede was en deel één was goed door niet de nadruk te leggen op actie.

benjamin

Avatar

Verder wel niet alles over één kam scheren natuurlijk: er zullen ook jongeren zijn die interesse hebben in dingen die niet ontploffen natuurlijk.

JamesBond

Avatar

Ik kijk ook uit naar het tweede deel omdat ik het eerste deel geweldig vond, maar dat was letterlijk de vraag die mij gesteld werd, dus vandaar dat ik het zo formuleer :D

En natuurlijk zijn er nog jongeren die interesse hebben in andere dingen dan explosies, maar het gros van de jongeren is toch wel meer geïnteresseerd in explosies en geweld dan de films die werkelijk iets interessants en origineels te bieden hebben.

benjamin

Avatar

JamesBond "En natuurlijk zijn er nog jongeren die interesse hebben in andere dingen dan explosies, maar het gros van de jongeren is toch wel meer geïnteresseerd in explosies en geweld dan de films die werkelijk iets interessants en origineels te bieden hebben."


Maar welke leeftijd neem je dan voor 'jongeren': misschien is het nipt een meerderheid, maar ik merk toch bij mensen van m'n leeftijd toch meer die interesse hebben in 'andere' films.

JamesBond

Avatar

Ongeveer mijn leeftijd. Ik zou zeggen ongeveer 13 tot 18 Smiley face

YOLO

Avatar

Blockbuster "Hilary Duff zit niet eens in de derde Cinderella Story. O+"

Ik was testing you B-)

benjamin

Avatar

YOLO "Komt deels door Hollywood. Want die gasten komen met de 3 R's. Remakes, Reboots, & Reimaginings."


Vergeet die P van Prequels niet.

NieuwsFilm

meest populair