Alan Moore roept op tot boycot 'Hercules'

Studio MGM zou zich niet aan het contract hebben gehouden.

Comic-schrijver Alan Moore, die bekend staat om Watchmen en V for Vendetta roept mensen op niet naar Brett Ratners verfilming van Hercules: The Thracian Wars te gaan. Moore vindt het oproepen tot een boycot gerechtvaardigd omdat uitgever Radical Comics de schrijver, Steve Moore (geen familie van) slecht behandeld zou hebben.

Moore vertelde dat Steve ”best een aantal problemen had met Radical Comics tijdens het maken van de comic en er moesten compromissen gesloten worden waarbij ze hem juist beloofd hadden dat hij die nooit zou hoeven sluiten. Maar dat gebeurde dus wel. En hij zou geen geld voor de film krijgen,” ging Alan Moore verder. ”De enige troost was dat zijn naam niet vermeld zou worden.”

Vervolgens overleed Steve Moore en toen veranderde dat. Zijn naam wordt gebruikt in promotiemateriaal voor de film en dat steekt Moore. ”In de lage dunk die ik al heb van het overgrote deel van de comic industrie, is dit een nieuw dieptepunt.”

En daarom wil hij mensen vragen de film niet te zien. ”Ik wil iedereen die ook maar een beetje om Steve Moore of zijn nalatenschap geeft, vragen niet naar deze verdomde film te gaan. Het is het laatste wat Steve gewild zou hebben.”

In een reactie liet studio MGM weten dat er voldaan wordt aan alle contractuele eisen. ”MGM heeft de filmrechten van Radical Comics gekregen en aan alle contractuele verplichtingen voldaan. Steve Moore was een legende in de comic industrie, wiens werk we enorm bewonderen.”



NieuwsFilm

meest populair