Hercules (2014)

Before he was a legend, he was a man.

De tweede Hercules-film van dit jaar is beter dan de vorige, maar daarmee is alles wel gezegd.
play

5,4 details

  • 98 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Na voltooiing van zijn legendarische twaalf werken, heeft Hercules zijn familie verloren. Hij is zijn familie verloren, en zweert wraak op de Goden. Zijn enige lust ligt in vechten. Mettertijd heeft hij samen met zes gelijksoortige vrienden een band opgebouwd. Ze zijn over het land gaan reizen en verrichten zware, gewelddadige klussen. Maar als de heerser van Thracië en zijn dochter de hulp van Hercules nodig hebben om een wrede en angstaanjagende krijgsheer te verslaan, ontdekt Hercules dat hij nooit aan zijn verleden zal ontsnappen. Hij moet weer de held worden die hij ooit was, en zijn eigen mythe omarmen.

Regie
Brett Ratner
Cast
Dwayne Johnson, Rebecca Ferguson, Ian McShane, John Hurt, Rufus Sewell, Joseph Fiennes, Peter Mullan, Joe Anderson, Aksel Hennie, Ingrid Bolsø Berdal, Reece Ritchie, Tobias Santelmann, Isaac Andrews, Stephen Peacocke, Nicholas Moss.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 243.400.000
Release
23.07.2014
Release NL
31.07.2014
Release DVD
09.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Brett Ratner | Cast: Dwayne Johnson (Hercules), John Hurt (Lord Cotys), Rufus Sewell (Autolycus), Ian McShane (Amphiaraus), Ingrid Bolsø Berdal (Atalanta) e.a.| Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2014

Nog geen halfjaar na het stevig geflopte The Legend of Hercules, volgt alweer de volgende Hollywoodfilm over de Griekse halfgod Herakles. Ook hierin wordt diens Latijnse naam gehanteerd (terwijl de Goden en andere personages wel gewoon Griekse namen hebben) en wordt eveneens losjes omgegaan met het bronmateriaal. Desondanks pakt Hercules aangenamer uit dan zijn concurrent door op vrijwel alle punten net iets beter te scoren. Het beste voorbeeld daarvan: Dwayne Johnson in de titelrol. Als acteur timmert de voormalige worstelaar al meer dan tien jaar lekker aan de weg en is daarin een veelzijdigere actieheld gebleken dan generatiegenoten Vin Diesel en Jason Statham. Helaas is wel steeds merkbaar dat hij niet al te kritisch is in zijn filmkeuzes. Hercules vormt daarop geen uitzondering.

Waar The Legend of Hercus een standaard avonturenplotje afdraaide waarin slechts sporadisch elementen van het oorspronkelijke verhaal voorbijkwamen, weet Hercules de mythe wat beter naar zijn hand te zetten. De film speelt zich namelijk af in een tijd waarin de held zijn welbekende twaalf werken al heeft verricht. De roem die hem dat heeft opgeleverd, weet hij handig te gebruiken in zijn huidige bestaan als huurling. Zijn clubje metgezellen (die wel erg veel lijkt op de entourage van Thor) bestaat zodoende niet enkel uit krijgers, maar bevat ook een verteller die graag uitweidt over Hercules’ goddelijke afkomst en heldendaden. Maar hoeveel waarheid bevatten zijn verhalen eigenlijk? Waar The Legend of Hercules al in de eerste minuten het bestaan van de goden erkende (om er vervolgens niets meer mee te doen), laat men hier zo lang mogelijk in het midden of er wel echt sprake is van bovennatuurlijke elementen.

videotrailers & clips

alle artikelen (28)

Hercules Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooie beelden, veel actie en wat humor. Maar de vertolkingen zijn niet echt schitterend, ook niet v......"

B@chelor

"...Meh...de trailer was wat misleidend (beste was al in de trailer verwerkt). Film oogt goedkoop, matig......"

Straka

"...In overbodig IMAX 3D knokt Dwayne "The Rock" Johnson zich als Hercules door de Griekse mythologie he......"

Hercules

acties