Algemeen

The Joker keert terug

door FilmTotaal op 20.08.2004 om 15:36 in Algemeen
Warner is al bezig met een vervolg op de nieuwste Batmanfilm Batman Begins. Het besluit is genomen omdat de filmstudio erg blij is met het werk dat regisseur Christopher Nolan momenteel verzet. In Nolans film, die volgende zomer uitkomt, strijdt Batman tegen The Scarecrow en Ras Al Ghul, in het vervolg wil Warner dat The Joker zijn rentree maakt.

Namen van acteurs voor de rol doen al de ronde. Favoriet schijnt Steve Buscemi (Reservoir Dogs, The Big Lebowski) te zijn, maar ook Robin Williams wordt genoemd. De kans dat Jack Nicholson, die de rol van The Joker in Tim Burtons Batman uit 1989 vertolkte, hiervoor opnieuw in aanmerking komt is zeer klein.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DarkoDonnie

Avatar

Mooi zo, ik stem nog steeds voor Crispin Glover.

Rozo

Avatar

Steve Buscemi lijkt me wel een goede keus. Hij heeft er wel het goede gezicht voor.

travolti_jr

Avatar

En toch blijft jack voor mijn part THE "ultimate" JOKER... hij moet er toch nog maarus een nachtje over slapen vind ik Smiley face

WizardOfOss

Avatar

Steve Buscemi OK, maar Robin Williams??? Van mij mogen ze ook good old Jack terughalen, al is het natuurlijk maar de vraag of hij onder Nolan ook zo'n prachtig karakter neer kan zetten.

Maareh, een sequel op een prequel? het moet niet gekker worden...

Filip

Avatar

Hoe gaan ze dat dan doen met the Joker? Want de 'geboorte' van Joker is volledig verwerkt in Batman 1. Dan gaat het vervolg van Batman Begins zich afspelen na Batman 1? (Desondanks de sterfscène van the Joker)

DarkoDonnie

Avatar

Filip "Hoe gaan ze dat dan doen met the Joker? Want de 'geboorte' van Joker is volledig verwerkt in Batman 1. Dan gaat het vervolg van Batman Begins zich afspelen na Batman 1? (Desondanks de sterfscène van the Joker)"


Begins heeft gelukkig niks te maken met Burton's films. Dus dan gaat de geboorte van Joker ook niet op...

DarkoDonnie

Avatar

WizardOfOss "
Maareh, een sequel op een prequel? het moet niet gekker worden..."


Het is geen prequel het is een film die het verhaal van Batman opnieuw verteld...

De Batman film met Adam West heeft toch ook niks met de andere Batman films te maken? :P

WizardOfOss

Avatar

DarkoDonnie "Het is geen prequel het is een film die het verhaal van Batman opnieuw verteld...

De Batman film met Adam West heeft toch ook niks met de andere Batman films te maken? :P"

Nee, maar tussen de films met Adam West en de eerste Burton zat wel een iets groter aantal jaren dan tussen B&R en deze. Maar als ik het dus goed begrijp zouden ze dus ook nog een keer Batman vs Batman kunnen gaan maken ;)

DarkoDonnie

Avatar

WizardOfOss "Nee, maar tussen de films met Adam West en de eerste Burton zat wel een iets groter aantal jaren dan tussen B&R en deze. Maar als ik het dus goed begrijp zouden ze dus ook nog een keer Batman vs Batman kunnen gaan maken ;)"


Batman vs Batman? Eh..hoe zou dat mogelijk zijn dan?

Het aantal jaar dat tussen de films zit maakt niet uit. Het gaat om het feit dat de geboorte van Batman nog niet verfilmd is, dat is de voornaamste reden waarom Nolan deze film maakt. En blijkbaar is de 'batman wereld' die Nolan geschapen heeft zo goed dat er nu al plannen zijn voor een sequel. :D

Sundance Kid

Avatar

WizardOfOss "Steve Buscemi OK, maar Robin Williams???..."


Idd, ik ben nog best fan van Robin Williams ook, maar hem als joker lijkt mij echt geen! Goed! Plan!

lambo

Avatar

Steve Bucemi als the joker dat lijkt me wel wat.
:Y

Ann McDunn

Avatar

travolti_jr "en toch blijft jack voor mijn part THE "ultimate" JOKER... hij moet er toch nog maarus een nachtje over slapen vind ik Smiley face"


Hij zal er wel een nachtje over geslapen hebben, maar Jack wordt er niet bepaald jonger op, en op zich vind ik het goed dat hij zijn grenzen kent.

Quistnix

Avatar

Steve Buscemi lijkt me een prima Joker, maar om de een of andere reden gaat mijn voorkeur uit naar John Malkovitch..

Bruce Leroy

Avatar

Hallo mensen. M’n eerste post hier.
Zo, The Joker komt dus al in de tweede film. Vroeger had het liever gezien dat Joker pas in de derde film zijn rentree maakt maar bij nader inzien is de tweede beter. Op die manier kunnen ze zich op de vriendschap tussen Bruce Wayne en Harvey Dent verdiepen. Zo wordt het dramatischer wanneer Dent in Two-Face veranderd. Ik hoop tenminste dat Two-Face de villain word van de derde film. Crispin Glover is perfect voor de Joker. Hij heeft de neus, de kin het smalle gezicht en kan verdomd goed psychopathisch doen. Zouden ze Joker een achtergrond verhaal geven? Ik hoop het niet. In de strips weet niemand wie hij werkelijk is. Hij was er gewoon opeens. Een gevaarlijke psychopaat die uit het niets verschijnt. Hij speelt met je. Laat je speculeren wie hij nou kan zijn. Net zoals de duivel in de Exorcist dat deed. Als ze hem toch een achtergrond verhaal geven, zou ik zoiets als “The Killing Joke” willen zien. Ik ben zwaar benieuwd naar deze nieuwe reeks Batman films!

DarkoDonnie

Avatar

Bruce Leroy "Hallo mensen. Als ze hem toch een achtergrond verhaal geven, zou ik zoiets als “The Killing Joke” willen zien. Ik ben zwaar benieuwd naar deze nieuwe reeks Batman films!"


Hey welkom!

Dus je hebt The Killing Joke ook gelezen? Erg goed verhaal vond ik, fantastische tekeningen door Bolland en Higgins. Zijn oorsprong dat in dit verhaal verteld word zou het heel goed doen in een film. Het einde is alleen wat simpel, dat is wel jammer. Alan Moore heeft in ieder geval weer een toppertje gemaakt.

Bruce Leroy

Avatar

DarkoDonnie "
Het aantal jaar dat tussen de films zit maakt niet uit. Het gaat om het feit dat de geboorte van Batman nog niet verfilmd is, dat is de voornaamste reden waarom Nolan deze film maakt."


Oh zeker, zeker. Voor zo ver ik weet is dat gedeelte van de Batman mythos zelfs in de strips niet echt uitgewerkt. We weten wel dat hij de wereld heeft over gereisd, heeft getraind bij een of andere vage martial artist en zichzelf criminologie, scheikunde, etc. heeft aangeleerd (laten we niet vergeten dat ondanks het pak en de leuke speeltjes Batman gewoon een detective is) maar echt hoe hij het heeft gedaan heb ik nooit gezien. Ik hoop dat we in Begins eindelijk het verhaal van Bruce Wayne te zien krijgen. In de vorige films miste ik ook zijn oppervlakkige Playboy kant. De vrouwen, de feestjes. Ook hoop ik dat ze duidelijk maken dat Bruce Wayne het Masker is en Batman zijn ECHTE ik is. Niet andersom. Is het trouwens waar dat er delen van het script van de nooit gemaakte Bruce Wayne TV serie in de nieuwe film word verwerkt?

WizardOfOss

Avatar

Bruce Leroy "Ook hoop ik dat ze duidelijk maken dat Bruce Wayne het Masker is en Batman zijn ECHTE ik is. Niet andersom."

Dit maakt me toch wel nieuwsgierig, volgens Kill Bill v2 was dit toch juist wat Superman onderscheidde van alle andere superhelden...

Bruce Leroy

Avatar

WizardOfOss "Dit maakt me toch wel nieuwsgierig, volgens Kill Bill v2 was dit toch juist wat Superman onderscheidde van alle andere superhelden..."


Hahahaha! Ja, dat is waar ook. :E
Wat dat betreft was ik het niet helemaal eens met Bill. Wel leuk dat het in de film was. Zo te zien houd Quentin ook wel van comics.

DarkoDonnie

Avatar

Bruce Leroy " Ik hoop dat we in Begins eindelijk het verhaal van Bruce Wayne te zien krijgen. In de vorige films miste ik ook zijn oppervlakkige Playboy kant. De vrouwen, de feestjes. Ook hoop ik dat ze duidelijk maken dat Bruce Wayne het Masker is en Batman zijn ECHTE ik is. Niet andersom."


De playboy kant van hem krijgen we zeker weten te zien in de film. Heb je het script gelezen? Het is erg interessant om te lezen. Dat gegeven over die tv serie weet ik niet, maar klinkt wel interessant.

In The Dark Knight Returns komt het heel duidelijk naar voren dat Bruce Wayne het masker is, misschien gebruikt Nolan wat elementen uit dat verhaal.

jason

Avatar

Waar kan ik het script dan lezen?

DarkoDonnie

Avatar

jason "waar kan ik het script dan lezen?"


Als je effe Googled heb je het script zo gevonden.

NieuwsFilm

meest populair