SDCC: Guillermo del Toro over 'Justice League Dark'

De film komt volledig los van de rest van het DC Cinematic Universe te staan.

ShockTillYouDrop kreeg de kans om regisseur Guillermo del Toro te interviewen over zijn langlopende project Justice League Dark. Ditmaal ging de regisseur uitgebreid in op wat we mogen verwachten van de band met het DC Cinematic Universe waar Warner Bros. op dit moment actief aan werkt.

”Ik werk er nog aan,” vertelde Del Toro. ”Sandman is niet in het Dark Universe te zien. We hebben Deadman, we hebben Demon, we hebben Swamp Thing, we hebben Zatana, we hebben Constantine, maar DC en Warner zijn erg duidelijk geweest, dat ze proberen de zaken allemaal gescheiden te houden, zodat als het zover is, ze verenigd kunnen worden. Batman, Superman, Green Lantern… iedereen zal zich uiteindelijk verenigen. Maar op dit moment geven ze ons onafhankelijkheid.”

Een band met de Constantine-serie komt er niet. ”Nee, ik heb dat gesprek gehad toen de serie bedacht werd. Ik zei, ‘Moet ik rekening houden met de continuïteit van die serie?’ en daarop zeiden ze, ‘Nee, voel je vrij om door te gaan op de manier waarop je op dit moment bezig bent.”

Kortom: alles wat Del Toro aan het maken is, komt los te staan van de rest van de continuïteit. Dat, terwijl Del Toro ons eerder nog vertelde dat hij graag wilde dat zijn film verbonden was aan films als Man of Steel.

Lees hier méér San Diego Comic-Con nieuws.



NieuwsFilm

meest populair