Kevin Smith's vriendschap met Ben Affleck voorbij

Volgens de 'Clerks'-regisseur komt het door Affleck's vrouw, Jennifer Garner.

Ben Affleck en zijn vrouw Jennifer Garner hebben een stevige relatie. Het is daarentegen jammer wanneer ze hun vrienden in de steek moeten laten. Een maand geleden kregen we te horen dat Mark Ruffalo niet meer met Jennifer Garner omging vanwege Ben Affleck en nu is het andersom met regisseur Kevin Smith. Toen hem gevraagd werd tijdens de San Diego Comic-Con wat hij van de berichtgevingen over Batman V Superman: Dawn of Justice vond en of Ben Affleck nog langs zou komen antwoordde hij enigszins geprikkeld.

"Ik weet het niet, want we gaan niet meer met elkaar om. Dat doen wel al langer dan tien jaar niet meer. Dat is de oude Ben. Nu heeft hij een vrouw die niets om mij geeft. En daarnaast, weet je, geeft hij waarschijnlijk ook niets meer om mij. Hij is een grote filmster en zo. Om termen uit de jaren '70 te gebruiken: als hij Jimmy Carter is, dan ben ik Billy Carter. En ik ben niet eens aanverwant en zo."

Smith's woordvoerder vertelde Entertainment News dat zijn opmerkingen enkel bedoeld waren als "gewoon een grap." Er zou echter wel enige waarheid in zijn woorden schuilen. Smith en Affleck werkten in het verleden samen aan vijf films. Ze waren goede vrienden en Smith kreeg rondom 2006 de kans om met Jennifer Garner te werken. Samen speelden ze een rol in de romantische komedie Catch and Release. Over die ervaring was de 43-jarige regisseur ook niet helemaal te spreken.

"Op de set zat ik Ben Affleck een beetje in de zeik te nemen omdat ik hem al heel lang ken. Ik zat hem te stangen toen Jennifer opeens zei: 'Weet je, als je heel de tijd zo over hem praat, dan schop ik je in elkaar.' En dat kon ze, want ik heb Alias gezien. Ze heeft een hele meisjesachtige humor en begreep niet dat ik maar een geintje maakte." Na het kleine dispuut met Garner stond hij Ben wederom te woord. "Ik weet dat je dame mij niet amusant vindt. Ben, ik ken je al jaren, en jij bent veel zieker dan ik!" Volgens Smith zou Ben zo ziek zijn, dat hij eigenlijk naar de kerk zou moeten voor een gebed.

NieuwsFilm

meest populair