'Glee'-ster Harry Shum Jr. tekent voor 'Crouching Tiger, Hidden Dragon II'

Het vervolg op de Oscarwinnaar uit 2000 begint vormen aan te nemen.

Glee-ster Harry Shum Jr. heeft volgens The Hollywood Reporter getekend voor een rol in het geplande vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon. De acteur, die het personage Tie-Fang voor z’n rekening neemt, vergezelt onder meer Donnie Yen (Silent Wolf) en Michelle Yeoh (Yu Shu-lien). De regie is in handen van de legendarische choreograaf Yuen Woo-Ping, bekend van de film Iron Monkey (1993).

Het scenario van Crouching Tiger, Hidden Dragon II is gebaseerd op Iron Knight, Silver Vase, het door Wang Du Lu geschreven vijfde deel uit de Crane-Iron Pentalogy-reeks. Het script is afkomstig van John Fusco (Forbidden Kingdom, Hidalgo) en de productie is in handen van Harvey Weinstein, David Thwaites, Johnny Levin en uitvoerend producent Anthony Wong.

De eerste Crouching Tiger, Hidden Dragon van regisseur Ang Lee werd gedistribueerd door Sony Pictures en werd een enorm internationaal succes. De film bracht $213.5 miljoen wereldwijd in het laadje, waarvan $128 miljoen in de Verenigde Staten. Het is daarmee nog steeds de best bezochte buitenlandse film in de Amerikaanse filmgeschiedenis en won daarnaast meer dan 40 belangrijke filmprijzen, waaronder 4 Oscars.

De productie van de sequel is momenteel aan de gang en de opnames zullen in China en Nieuw-Zeeland plaatsvinden.

NieuwsFilm

meest populair