Marlon Wayans krijgt twitteraars op zijn dak

Hij kon beter zijn racistische grap over Delta Goodrem thuis laten.

Acteur Marlon Wayans (Scary Movie, White Girls) is weer de nieuwste bekendheid die het voor elkaar heeft gekregen om iets gevoeligs op sociale media te plaatsen. In dit geval gaat het om een Twitter bericht, maar de 42-jarige acteur vindt dat iedereen overdrijft.

Wayans bezocht recentelijk een concert van Beyoncé en Jay Z. Een dame naast hem danste echter vreemd en hij besloot hiervan een foto te maken met de bijgevoegde tekst: "Gast, naast mij danst de meest ONRITMISCHE BLANKE VROUW bij het Jay en Bay concert... Deze trut danst op AC/DC." Ongelukkig voor hem bleek de vrouw Delta Goodrem te zijn, een Australische popster. Het duurde niet lang voordat haar fans Wayans aanvielen op Twitter. Uiteraard moest de Haunted House-ster zichzelf, boers, verdedigen.

"Oké, laat ik eerst eens beginnen met 'Stik erin' tegenover jullie lichtgeraakte mensen. Daarnaast, ik ga me niet verontschuldigen voor een grap... Ik vind het geweldig dat iedereen mij een racist noemt omdat ik een feit constateer. Zij kan niet dansen. En blijkbaar jullie ook niet. Nu oprotten allemaal. Op een dag zullen mensen eindelijk begrijpen... Het boeit me gewoon geen donder. En ik verdom het om te bezwijken in deze nieuwe wereldorde waar meningen niet tellen. Voor alle komedianten: zeg wat je wilt zeggen en laat het daarbij. Je moet je nooit verontschuldigen voor een feit. Zeg gewoon 'rot op.' Wees jezelf, wees oprecht."

Uiteraard liet niemand het daarbij en werd hij vervolgens opnieuw bedolven met nieuwe Twitter berichten. Wayans besloot de foto opnieuw te plaatsen en schreef: "Vanwege de controverse is deze shit de tweede keer nog grappiger." De 29-jarige Goodrem toonde aan dat ze een goed gevoel voor humor had door een bekende clip van Seinfeld's Elaine (Julia Louis-Dreyfus) te plaatsen waarop de laatstgenoemde een merkwaardige dansstijl laat zien. De zangeres zei: "Had het ontzettend naar mijn zin gisteravond."

Marlon Wayans wilde er echter nog geen punt achter zetten. Hij twitterde: "Iedereen draait maar door en Delta is gewoon in orde." Aansluitend besloot hij de foto wederom te plaatsen, maar deze keer in een andere variant. "Nu in zwart en wit... Nog steeds kan ze niet dansen. Ik ga jullie vervelende lichtgeraakte mensen vervelen met collages en reposts, voor het overstromen van mijn verdomde timeline."





NieuwsFilm

meest populair