A Haunted House (2013)

This $*%! ain't paranormal!

Flauwe Paranormal Activity-parodie slaat de plank volledig mis.
play

3,6 details

  • 86 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
86 Min Verenigde Staten

In 'A Haunted House' hebben Malcolm (Wayans) en Kisha (Atkins) net hun nieuwe woning betrokken. Hun droom wordt echter een nachtmerrie als er rare dingen gebeuren in het huis en hun sexleven wordt verstoord. De film heeft veel weg van een soort Scary Movie, aangezien de film het huidige horrorgenre op de hak neemt. Er worden grappen gemaakt over films als Paranormal Activity en The Devil Inside.

Regie
Michael Tiddes
Cast
Marlon Wayans, Cedric the Entertainer, David Koechner, Nick Swardson, Alanna Ubach, Essence Atkins, Dave Sheridan, J.B. Smoove, Marlene Forte, Affion Crockett, Andrew Daly, Robin Thede, Jordenn Thompson.
Budget
$ 2.500.000
Opbrengst
$ 60.141.683
Release
11.01.2013
Release NL
14.02.2013
Release DVD
18.06.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Tiddes Cast: Marlon Wayans (Malcolm), Essence Atkins (Kisha), Marlene Forte (Rosa), Dave Sheridan (Bob), e.a. Speelduur: 86 minuten Jaar: 2013

A Haunted House is de laatste in een rits van parodiefilms van de hand van schrijver en acteur Marlon Wayans. Eerdere films waar hij aan meeschreef en in acteerde, zoals White Chicks, Dance Flick en de Scary Movie-franchise, werden door de pers vrijwel unaniem negatief ontvangen. De inkomsten uit deze films waren echter altijd goed, en ook A Haunted House verdiende in het openingsweekend in de Verenigde Staten al ruimschoots zijn budget terug. Met een geschat budget van twee miljoen dollar en een openingsweekend van achttien miljoen dollar is het zelfs de droom van elk filmproductiebedrijf. Dan moet er toch wel wat goeds aan deze film zijn, of heeft het publiek gewoon zo'n slechte smaak?

Het verhaal vanA Haunted House is, zoals het een parodiefilm betaamt, flinterdun en doet slechts dienst als kapstok voor de grappen die in hoog tempo op de kijker worden afgevuurd. Hoofdpersonages Malcolm en Kisha zijn net ingetrokken in hun nieuwe huis en terwijl ze proberen te wennen aan deze grote stap in hun relatie, komen ze erachter dat er een spook in hun huis rondwaart. Vanaf het begin van de film wordt er niet veel tijd besteed aan het uitwerken van het verhaal. Wel wordt getracht de grapdichtheid zo groot mogelijk te houden. De toon van de film wordt meteen in de eerste scène gezet: A Haunted House opent met een scheetscène die zó lang doorgaat dat het gênant word. Als we niet veel later een scène van meer dan een minuut zien waarin Wayans geanimeerde seks heeft met een teddybeer is het niveau van de film wel duidelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

A Haunted House Nieuwsberichten

Laatste reacties

Sentare

"...Verschrikkelijk! Niet 1 keer gelachen of gegriezeld. Tegen mijn principes in, heb ik de film ook nie......"

pringles

"...Eerste halfuur is best geinig, daarna zakt de boel in elkaar..."

Guilty

"...2 dogs and a duck, Nuff Said ! Leuke poging om het grappig te maken en dat is niet overal in deze fi......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Haunted House

acties