Pierce Brosnan is niet zo stoer als James Bond

"Als ik in een bargevecht verzeild zou raken, dan zou ik die gast met een kilometer missen."

In het augustus nummer van DoJour magazine vertelde acteur Pierce Borsnan (GoldenEye, Die Another Day) dat hij niets met James Bond gemeen heeft. De Ier speelde de vrouwenverslindende geheime agent in vier speelfilms en een zestal videogames. Nu zegt Brosnan dat hij meer in de buurt komt van een watje.

"Ik zou wensen dat ik zo cool was als hen," begon hij over de actie georiënteerde personages die hij heeft belichaamd. "Als ik in een bargevecht verzeild zou raken, dan zou ik die gast met een kilometer missen. Ik zou niet weten hoe ik mijn vuisten moet koppelen. Het wordt dan een komedie." Over zijn verleden met James Bond was hij wel te spreken. "Die rol is een geschenk die mij nog altijd veel respect oplevert. Ik verzet mij tegen negatieve gevoelens en spanning, want het is zo'n iconische rol."

Brosnan zal binnenkort in The November Man optreden. Een thriller waarin hij een gepensioneerde CIA agent speelt die weer terug in het veld moet. Daarover zei hij: "Ik denk dat mensen die mijn werk als Bond leuk vinden, mij ook zullen waarderen in deze rol. Ik vond dat het verhaal complexiteit bezat en dat creëerde een passende rol voor mij om te spelen, aangezien ik al een tijdje geen spionnen films meer heb gemaakt. Alle ingrediënten waren goed gebalanceerd: het schrijfwerk, de karakterisering en het verhaal."

Tijdens het filmen van The November Man stierf Brosnan's geadopteerde dochter Charlotte op 41-jarige leeftijd. Ze overleed, net als haar moeder Cassandra Harris, aan eierstokkanker. Bronnen vermeldden dat de acteur het zwaar had met het verlies, maar daarentegen ook zeer professioneel te werk ging. Zo zei de regisseur van de film, Roger Donaldson: "Het was een zware periode. Hij nam de film heel erg serieus, maar hij was ook ontzettend geraakt door wat er in zijn leven gebeurde. Ik was onder de indruk hoe hij tijd kon vrijmaken voor de film tijdens de rouwperiode met zijn familie. Ik ben ervan overtuigd dat het voor hem een uitdaging was, maar voor mij veranderde de kwaliteit in zijn werk nooit."



NieuwsFilm

meest populair