November Man (2014)

A spy is never out of the game.

Deze romanverfilming zit tjokvol plotelementen en voert langs diverse Europese locaties. Geïsoleerd beschouwd vormen de actiescènes de sterkste momenten.
play

5,3 details

  • 108 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
108 Min Verenigde Staten

Pierce Brosnan speelt een oud-CIA agent die jaagt op een vrouw die sleutelinformatie in handen heeft over een internationale samenzwering.

Alt titel
The November Man
Regie
Roger Donaldson
Cast
Pierce Brosnan, Olga Kurylenko, Luke Bracey, Will Patton, Bill Smitrovich, Patrick Kennedy, Caterina Scorsone, Eliza Taylor-Cotter, Milos Timotijevic, Lazar Ristovski, Mediha Musliovic, Akie Kotabe, Amila Terzimehic, Dragan Marinkovic, Ben Willens.
Release
27.08.2014
Release NL
11.09.2014
Release DVD
13.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Donaldson | Cast: Pierce Brosnan (Devereaux), Luke Bracey (Mason), Olga Kurylenko (Alice), Bill Smitrovich (Hanley), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2014

Als de zesde acteur die gestalte gaf aan geheimagent James Bond transformeerde Pierce Brosnan 007 om tot een halve actieheld. Compleet met mitrailleurs en veel andere toeters en bellen, was er van de oorspronkelijke spion die geestelijk vader Ian Fleming voor ogen had weinig meer over. Een diversiteit aan rollen en genres ten spijt, het Bond-imago heeft Brosnan daarna nooit meer van zich af weten te schudden. De projecten die hij na Die Another Day aannam waren dikwijls twijfelachtig van aard en kwaliteit. Met het Bond-etiket dat nog aan zijn kont hangt, proberen de makers van de Europese actiethriller November Man bewust te spelen. Zoals de titel al aangeeft, is Brosnan in de herfst van zijn leven en carrière aanbeland. Maar hij kan beter niet meer de actieheld uithangen.

Deze conclusie wordt niet eens ingegeven door Brosnans eenenzestig lentes. Dienstdoend regisseur Roger Donaldson, die eerder al eens met zijn hoofdrolspeler samenwerkte voor rampenfilm Dante’s Peak, weet eigenlijk niet zo goed wat hij met de hoofdpersoon aanmoet. CIA-agent in ruste Devereaux moet zowel de nestor als de onpeilbare held uithangen; een dubieuze combinatie die uiterst ongelukkig uitpakt. In een proloog krijgen we nog te zien hoe Devereaux groentje Mason klaarstoomt voor het grote werk. Devereaux is de man met de ervaring en de bezinning, die doorgaans op de juiste momenten risico’s durft te nemen, maar toch een fikse inschattingsfout maakt. Mason is onbezonnen en een ongeleid projectiel met het hart op de juiste plek.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

November Man Nieuwsberichten

Laatste reacties

rebel1984

"...Vond het een prima film. Lekker vlotte aktie waarin Pierce Brosnan weer eens als aktie held te zi......"

Tarkus

"...Prima film met ex-James Bond Pierce Brosnan. Voldoende actie en spanning in dit spionageverhaal. V......"

Glennekeeeee

"...[quote=jaime91][b]November Man[/b] Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ik vind Novembe......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

November Man

acties