Blu-Ray Review: November Man

Pierce Brosnan als de 007-achtige November Man in deze dertien in een dozijn actiethriller.


Regie: Roger Donaldson | Cast: Pierce Brosnan (Devereaux), Luke Bracey (Mason), Olga Kurylenko (Alice), Bill Smitrovich (Hanley), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: 11 september 2014 | FilmTotaal recensie: November Man

Tussen 1995 en 2002 speelde de Britse acteur Pierce Brosnan vier keer de rol van de geheim agent James Bond. Met zijn eerste optreden in Goldeneye zorgde hij niet alleen voor een overweldigend ontvangst, ook gaf hij Bond een frisse en moderne insteek. Na Die Another Day (2002) zagen we de acteur in een aantal aardige titels, waaronder The Thomas Crown Affair en uiteraard The Ghost Writer. Tussendoor speelde hij in wat spionage-achtige films. Afgelopen jaar dook hij bijvoorbeeld op in November Man, als de geheim agent met dezelfde codenaam.

Voorafgaand aan de première werd zijn rol uiteraard in verband gebracht met zijn 007-verleden. Ondanks de nette trailer en een prims optreden van Brosnan zelf kon de actiethriller zelf niet overtuigen. Toch kwam de film uit de kosten en het zal waarschijnlijk goed presteren via de thuisversie. Onlangs verscheen November Man op Dvd en Blu-Ray.

Synopsis

Ex-CIA agent Peter hoopt rust te vinden in het runnen van een vredig Zwitsers hotel, maar wordt terug in het spel gebracht door een ex-collega. Als een vriendin van Peter vlak daarna vermoord wordt, is hem duidelijk dat er dubbelspel wordt gespeeld. Zijn protegé David opent de jacht op hem, maar zal heel wat uit de kast moeten trekken om zijn leraar af te troeven. Peter zal al zijn kennis en ervaring nodig hebben als blijkt dat de missie van de CIA directie tot het Kremlin reikt. De enige die hij kan vertrouwen is de mysterieuze advocate Alice.


Waardering

Op Rotten Tomatoes komt November Man niet verder dan een "rotten" 35 procent. De IMDb noteert een veel betere 6,3 bij ruim 29 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiethriller met een magere 5,5 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles kwam tot twee sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...November Man is een typisch doordeweeks actiefilmpje... ...alleen is het jammer dat het maar dit niveau haalt omdat er wel meer in zat... ...al blijft het wel vermakelijk en blijft Brosnan een charismatisch figuur die zonder moeite deze film draagt... - Glennekeeeee

Box Office

Het productiebudget van November Man bedroeg zo'n $15 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een beperkte $7,9 miljoen en eindigde uiteindelijk op een nog redelijke $25,0 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een niet veel hogere $32,6 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op zo'n half miljoen in dollars.


Blu-Ray: November Man | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8715664113776 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De Blu-Ray schijf van November Man zit in een standaard Armaray Blu-Ray. De behoorlijk gephotoshopte cover komt overeen met één van de filmposters.

Beeld & geluid

Geen klachten op het gebied van geluid en beeld. Visueel ziet het er goed uit. Het beeld is prima scherp en de kleuren natuurlijk en mooi. Ook is er geen tot zeer beperkte grain en de nette zwartwaarde zorgt voor prima detailweergave in de donkerdere delen van het beeld. De DTS-HD 5.1 track zorgt voor voldoende ondersteuning, aangezien er flink wat actie is, ook ondersteund met muziek.

Extra's

Deze Blu-Ray uitgave bevast geen extra's. Dus geen featurettes of andere zaken die een beeld geven over de totstandkoming van de actiethriller.

Bijna ouderwetse spionagethriller die wat beter had gekund, op een kale Blu-Ray uitgave.

Met Pierce Brosnan in een herkenbare hoofdrol, wat vooraf ook flink werd aangeprezen, mag er uiteraard verwacht worden dat het wel goed zit met het dragende personage. En dit klopt ook. Helaas komt de rest niet uit de verf en blijft er een wat standaard actiethriller over. Brosnan zullen we komende periode in meer van dit soort titels voorbij zien komen.

Deze Blu-Ray uitgave van November Man bevat alleen de film met net beeld en geluid. Hieronder een online featurette met Brosnan en tegenspeler Luke Bracey, met interviews en beelden uit de film.


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair