Alles over 'The November Man'

Pierce Brosnan probeert het weer eens in het actiegenre.

Komende donderdag komt de film The November Man uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 11 september in première.

The November Man


Duur: 108 minutenGenres Actie, Misdaad, ThrillerBudget: 15 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieRoger DonaldsonScenario Michael Finch, Karl GajdusekPierce Brosnan DevereauxLuke Bracey MasonOlga Kurylenko AliceBill Smitrovich HanleyAmila Terzimehic Alexa
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Ex-CIA agent Peter (Brosnan) hoopt rust te vinden in het runnen van een vredig Zwitsers hotel, maar wordt terug in het spel gebracht door een ex-collega. Als een vriendin van Peter vlak daarna vermoord wordt, is hem duidelijk dat er dubbelspel wordt gespeeld. Zijn protegé David (Bracey) opent de jacht op hem, maar zal heel wat uit de kast moeten trekken om zijn leraar af te troeven. Peter zal al zijn kennis en ervaring nodig hebben als blijkt dat de missie van de CIA directie tot het Kremlin reikt. De enige die hij kan vertrouwen is de mysterieuze advocate Alice (Kurylenko). Maar wat is haar motief om hem te helpen?

Franchise

Ondanks dat The November Man toen nog lang niet in première zou gaan, werd half juni al een vervolg aangekondigd. Robbie Brenner, President of Production bij Relativity Media, dat de film maakt, zei: "The November Man is een serie die het spionagegenre opnieuw uitvindt, met aan het roer Pierce Brosnan. We combineren de beste elementen van James Bond en Jason Bourne en er zit een echo van de coole actiefilms van de jaren zeventig in. We kijken ernaar uit om de gevaarlijke wereld van Peter Devereaux de komende jaren te blijven verkennen."

Mocht de film een box office succes blijken, dan kunnen we inderdaad nog heel wat films verwachten. Bill Granger, de schrijver van de boekenreeks, zorgde voor maar liefst dertien boeken in de franchise, die allemaal draaien om hoofdpersoon Peter Devereaux. Brosnan & co. hebben dus nog meer dan genoeg materiaal om mee te werken.

Box office prestaties

The November Man beleefde niet zo'n goed openingsweekend in de Verenigde Staten. 7,9 miljoen dollar werd er binnengehaald in drie dagen tijd, waarmee de film binnenkwam op de zesde plaats. Dat is niet sterk, want andere soortgelijke films die in hetzelfde weekend uitkwamen zijn bijvoorbeeld The American (13,2 miljoen dollar), The Dept (9,9 miljoen dollar) en Lawless (10 miljoen dollar). In de Verenigde Staten staat de film nu op 17,8 miljoen dollar.

Actiefilms doen het in Nederland over het algemeen best redelijk, maar wat November Man zal doen is moeilijk te voorspellen. Dat komt, omdat de franchise niet heel gevestigd is in Nederland. Als we kijken naar de prestaties van eerder in Nederland verschenen actiefilms, verwachten we een opbrengst tussen de één en anderhalf miljoen dollar.

Eerste reacties

Slechts 36 procent van de critici was volgens RottenTomatoes positief over deze film. Dat baseert de website op een totaal van 94 getelde recensies, waarvan er slechts 34 positief waren. "The November Man heeft een paar van de elementen die nodig zijn voor een beter dan gemiddelde spionagethriller, maar dat maakt het deste meer teleurstellend dat de film leunt op saaie clichés van het genre."

Trivia

Al sinds 2005 werkt Brosnan aan deze film. De boekenreeks waar The November Man op gebaseerd is, bestaat uit dertien boeken. Genoeg materiaal nog voor nieuwe films in de franchise! Olga Kurylenko speelde in Quantum of Solace een Bond-girl, met Daniel Craig als James Bond. Dit is dus de tweede keer dat ze met een Bond-acteur in een film speelt.

•

•


•





NieuwsFilm

meest populair