Lawless (2012)

When the law became corrupt, outlaws became heroes.

De nieuwste film van John Hillcoat heeft een prachtige aankleding en een cast vol aansprekende namen maar mist focus.
play

6,8 details

  • 116 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Lawless speelt zich af in de jaren '20 van de vorige eeuw. De Bondurant Boys is een bende die drank smokkelen tijdens de drooglegging in de periode. Hun handeltje wordt bedreigd als de autoriteiten een deel van de winst opeisen.

Regie
John Hillcoat
Cast
Tom Hardy, Shia LaBeouf, Jessica Chastain, Gary Oldman, Guy Pearce, Mia Wasikowska, Jason Clarke, Dane DeHaan, Noah Taylor, Bill Camp, Lew Temple, Alex Van, Marcus Hester, Chris McGarry, Tim Tolin.
Budget
$ 26.000.000
Opbrengst
$ 53.676.580
Release
29.08.2012
Release NL
15.11.2012
Release DVD
05.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: John Hillcoat | Cast: Shia LaBeouf (Jack Bondurant), Tom Hardy (Forrest Bondurant), Jason Clarke (Howard Bondurant), Guy Pearce (Charlie Rakes), Mia Wasikowska (Bertha Minnix), e.a.| Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2012

Vrijwel geen enkele regisseur kan voorkomen dat bepaalde thema’s en plotelementen in meerdere van zijn films zullen opduiken, maar zo nu en dan komt er een titel voorbij waarvan de opzet wel zo bekend voorkomt dat je je gaat afvragen of de regisseur het erom doet. John Hillcoats vijfde film Lawless gaat namelijk net als zijn derde, The Proposition, over drie criminele broers die in conflict raken met de wet, waarvan de voornaamste handhaver niet veel schonere handen heeft dan het drietal. Dat The Proposition eind negentiende eeuw gesitueerd is en Lawless begin twintigste eeuw is slechts een marginaal verschil. De setting is gelukkig wel heel anders; in plaats van de Australische outback zien we dit keer het bos- en heuvelrijke Franklin County, Virginia.

In die regio runnen de gebroeders Bondurant tijdens de hoogtijdagen van de drooglegging een succesvolle dranksmokkel. Met de komst van een nieuwe lokale ordehandhaver genaamd Charley Rakes (Guy Pearce op zijn meest cartoonesk) komt die activiteit onder druk te staan. Rakes is namelijk graag bereid een oogje toe te knijpen in ruil voor een maandelijks aandeel in de opbrengst, maar wanneer de Bondurants weigeren zijn spelletje mee te spelen wordt snel duidelijk dat Rakes niet terugdeinst voor geweld en intimidatie bij het ‘naleven van de wet’. De gebroeders Bondurant hebben echt bestaan en hun verhaal is door een van hun kleinzoons opgetekend in het boek The Wettest County in the World. Dat in beschouwing nemend hoeven we niet verrast zijn dat de film zich overduidelijk aan hun kant schaart en ze een Robin Hood-rol toedicht.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Lawless Nieuwsberichten

Nieuwe red-band trailer Lawless

Nieuwe red-band trailer Lawless

Jan-Peter Rook,

Met een sterrencast bestaande uit Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce, Gary Oldman, Jessica Chastain en Mia Wasikowska.

mode_comment 8

Laatste reacties

nick84

"...[quote=thefanwithnoname]Wauw, bedankt dat je alles verklapt, stom ***persoon. Ik weet niet of je de......"

Tarkus

"...Gebaseerd op ware feiten, met een script van Nick Cave. En het is een goede film geworden, niet dé......"

Banned

"...Spijtig had graag de lange versie gezien maar helaas. Je voelt gewoon dat er scènes missen en dat do......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Lawless

acties