The Debt

The Debt (2010)

Every secret comes with a price

Thriller over drie Mossad-agenten schiet continu heen en weer in de tijd, en dat doet de film helaas meer kwaad dan goed.
play

6,8 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Hongarije
  • Israël
113 Min Verenigde Staten

In 1965 vermoorden drie jonge Mossad-agenten tijdens een geheime missie een beruchte nazi-oorlogsmisdadiger. Dertig jaar later beweert een man in Oekraïne dat hij die nazi is, waarop één van de voormalige agenten opnieuw undercover moet gaan om de waarheid te achterhalen. De film is een remake van een gelijknamige in 2007 uitgebrachte Israëlische film en beleefde z’n première in september 2010 op het Toronto International Film Festival. Miramax kondigde toen aan dat de film in december 2010 zijn wereldwijde première moest beleven. Zo belandde de film op de lijst met mogelijke Oscar-kandidaten voor 2011, maar voordat de film uit kon komen werd Miramax door Disney aan Colony Capital verkocht. Door alle administratieve rompslomp die gepaard ging met die verkoop kon de film uiteindelijk niet zoals gepland uitkomen en heeft het dus een jaar geduurd voordat de film daadwerkelijk in première kon gaan.

Regie
John Madden
Cast
Jesper Christensen, Helen Mirren, Tom Wilkinson, Ciarán Hinds, Marton Csokas, Sam Worthington, Tomer Ben David, Jessica Chastain, Romi Aboulafia, Ohev Ben David, Jonathan Uziel, Eli Zohar, Irén Bordán, Brigitte Kren, Elana Kivity Davenport.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 45.636.368
Release
04.09.2010
Release NL
29.09.2011
Release DVD
17.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: John Madden | Cast: Helen Mirren (Rachel Singer), Tom Wilkinson (Stephan Gold), Ciarán Hinds (David Peretz), Jessica Chastain (jonge Rachel), Marton Csokas (jonge Stephan), Sam Worthington (jonge David), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2010

Sprongen in de tijd: ze kunnen spanning opbouwen en voor intrige zorgen, maar als ze niet goed worden ingezet, breken ze dat ook net zo snel weer af. Het is in een notendop wat er misgaat in The Debt, een thriller met een verhaal dat op papier bloedstollend is, maar saai en leeg uitpakt.

De actie voltrekt zich in 1965. Een chirurg die er tijdens de Tweede Wereldoorlog op los experimenteerde met joodse gevangenen, loopt nog altijd vrij rond, dus worden drie Mossad-agenten achter hem aan gestuurd. Aan Rachel, Stephan en David de taak om de dokter van Birkenau mee te nemen, dan wel uit te schakelen. Op zich genoeg materiaal om een degelijke thriller mee te vullen, maar The Debt steekt anders in elkaar.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Debt Nieuwsberichten