The American (2010)

George Clooney is

Anton Corbijn vermengt zijn artistieke kwaliteiten op indrukwekkende wijze met een mainstream Hollywoodgenre.
play

6,3 details

  • 105 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
105 Min Verenigde Staten

Jack (Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Nederlandse Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllish klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?

Regie
Anton Corbijn
Cast
George Clooney, Thekla Reuten, Johan Leysen, Violante Placido, Irina Björklund, Filippo Timi, Björn Granath, Lars Hjelm, Paolo Bonacelli, Silvana Bosi, Ilaria Cramerotti, Angelica Novak, Samuli Vauramo, Giorgio Gobbi, Antonio Rampino, Guido Palliggiano.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 65.464.324
Release
01.09.2010
Release NL
16.09.2010
Release DVD
11.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Anton Corbijn | Cast: George Clooney (Jack), Paolo Bonacelli (Father Benedetto), Thekla Reuten (Mathilde), Violante Placido (Clara), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2010

De Nederlandse fotograaf, grafisch ontwerper en videoclipregisseur Anton Corbijn is sinds zijn debuut Control uit 2007 ook speelfilmregisseur. Deze biografische arthousefilm krijgt nu een Hollywoodachtige opvolger met de verfilming van de bestseller A Very Private Gentlemen van auteur Martin Booth. Ondanks Hollywoodster George Clooney in de hoofdrol en een verhaal over wapenspecialisten en huurmoordenaars weet Corbijn de film prachtig klein en ingetogen te houden.

Oude rot in het vak Jack is een specialistische wapenmaker en -gebruiker. Een klus in Zweden loopt anders af dan gepland en dus besluit hij Pavel, zijn contact in Rome, op te zoeken. Deze stuurt hem naar een klein Italiaans bergdorp om daar onder te duiken en te wachten op nadere instructies. Hier raakt hij in contact met de plaatselijke priester en ontmoet hij de beeldschone prostituee Clara. Wanneer een nieuwe opdracht zich aandient, begint Jack steeds meer te twijfelen aan het leven zoals hij dat nu leidt.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The American Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The American

acties