Originele 'Star Wars'-trilogie krijgt alsnog Blu-Ray release

De fans krijgen eindelijk de originele versies terug.

De fans kijken er al een tijdje naar uit en nu weet de website Comicbook.com te melden dat er dan toch een Blu-Ray uitgave komt van de originele versies van de eerste drie Star Wars-films, dus zonder de later toegevoegde visuele effecten zoals de digitale Jabba the Hutt.

Volgens Comicbook.com zal Walt Disney de drie films Star Wars Episode IV: A New Hope (1977), Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980) en Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (1983) volledig restaureren en de later door George Lucas toegevoegde CGI negeren.

Lucas hield de uitgaven lange tijd tegen. Enerzijds omdat hij de 'Special Editions' beschouwt als de definitieve versies en anderzijds omdat het restaureren van de originele versies enorm prijzig zou zijn.

De kans is aanwezig dat Walt Disney nog even wacht met de release tot het derde of vierde kwartaal van 2015. Eind dat jaar komt namelijk de veelbesproken eerste Star Wars-sequelfilm uit met het nog titelloze Star Wars Episode VII. En voor de duidelijkheid: Walt Disney heeft dit gerucht nog niet bevestigd.



NieuwsFilm

meest populair