Video

Hilary Swank lijdt aan ALS in eerste trailer 'You're Not You'

Dit keer geen Ice Bucket Challenge, maar een volledige speelfilm over deze neurologische ziekte.

door Jan-Peter Rook op 02.09.2014 om 10:40 in Video
De neurologische ziekte ALS (amyotrofe laterale sclerose) staat de laatste tijd natuurlijk volop in de belangstelling vanwege de alom bekende ALS Ice Bucket Challenge. Toevallig werd er de laatste tijd ook gewerkt aan een film genaamd You're Not You, waarin Hilary Swank een beroemde pianiste speelt die op een dag te horen krijgt dat ze aan ALS lijdt. Daartoe huurt ze een stuurloze en egocentrische studente (Emmy Rossum) in om haar bij te staan. Deze onconventionele verstandhouding blijkt voor beide dames op den duur een positieve ervaring te zijn.

Verder rollen voor Josh Duhamel, Marcia Gay Harden en Jason Ritter. You're Not You van regisseur George C. Wolfe (Nights in Rodanthe, 2008) komt in Nederland uit op 18 december.


7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

master3d

Avatar

Dus eigenlijk gewoon The Intouchables?

filmgast

Avatar

Sinds mijn vader zijn diagnose in 2012 kreeg, is er gelukkig steeds meer aandacht voor de ziekte ALS. Helaas is hij in de zomer van 2013 overleden. Ik weet wat voor verschrikkelijke ziekte het is. Dat er nu dus twee films komen met ALS als thema (ook die van Stephen Hawking), vind ik erg fijn. Wel hoop ik dat het publiek niet al te snel ALS-moe wordt. Met de huidige campagnes, de Amsterdam City Swim en de Ice Bucket Challenge is het wachten tot mensen er een strijd van gaan maken welke stichting en ziekte er meer aandacht moet krijgen.

eppy

Avatar

Het voelt een beetje goedkoop aan deze film, alsof ze snel een paar dollar willen verdienden aan de icebucket challange hype.
Misschien is het toeval, maar denk het niet.

benjamin

Avatar

eppy "Het voelt een beetje goedkoop aan deze film, alsof ze snel een paar dollar willen verdienden aan de icebucket challange hype.
Misschien is het toeval, maar denk het niet."


Maar dan zouden ze om in te spelen op de hype van de laatste weken even snel een film geschreven, gecast en opgenomen hebben en al een eerste trailer gemonteerd - dat klinkt mij nu toch ook niet geloofwaardig.

Glennekeeeee

Avatar

master3d "Dus eigenlijk gewoon The Intouchables?"


lijkt er verdacht veel op ja.

Frietgezicht

Avatar

Ik ben ook genomineerd voor die challenge dus moet er vanavond aan geloven. Ja ach,deze film lijkt mij niks.

Fincher

Avatar

eppy "Het voelt een beetje goedkoop aan deze film, alsof ze snel een paar dollar willen verdienden aan de icebucket challange hype.
Misschien is het toeval, maar denk het niet."


FIlm is volgens JustJared in november 2012 opgenomen en is gebaseerd op een roman van Michelle Wildgren, dus ver voordat de ijswaterrage in beeld kwam.. About time dus om er nu mee te komen!

NieuwsFilm

meest populair