'Avatar'-vervolgen mogelijk met 120 frames per seconde

James Cameron gaat voor de overtreffende trap.

Peter Jacksons The Hobbit-trilogie was baanbrekend als het aankomt op het framerate. We kregen maar liefst 48 beeldjes per seconde voorgeschoteld, in plaats van 24. Het nieuwe formaat werd niet laaiend enthousiast ontvangen, maar nu blijkt er iemand te zijn die van plan is het framerate meer dan te verdubbelen.

Douglas Trumbull vertelde aan THR dat hij in gesprek was met Jon Landau, de producent van James Camerons Avatar-films, om het framerate naar 120 beeldjes per seconde te sturen. Hij gelooft dat met nog veel meer beeldjes per seconde, een hoger framerate wel geaccepteerd zou worden. ”Ik weet dat Cameron een groot voorstander is van high frame rates,” vertelde Trumbull. ”Het gebruik van HFRs voor Avatar zou passend zijn en ook erg succesvol.”

De opnames van de film moeten binnenkort al van start gaan. Die duren dan hoogstwaarschijnlijk acht tot negen maanden. Wederom spelen Zoe Saldana, Sam Worthington, Stephen Lang en Sigourney Weaver rollen in de film, die in december 2016 in première gaat.

NieuwsFilm

meest populair