The Hobbit: The Battle of the Five Armies

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

The Defining Chapter

Het slotstuk dat twee van de populairste trilogieën aller tijden met elkaar verbindt.
play

6,7 details

  • 144 Min
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Nieuw-Zeeland
  • Verenigde Staten
144 Min Nieuw-Zeeland

Ondanks dat de dwergen hun koninkrijk hebben heroverd op de draak Smaug, hebben ze onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Lake Town. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap en eer hiervoor over. Ondanks pogingen van Bilbo om hem tot reden te brengen, wordt Bilbo gedwongen een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn ook andere en veel grotere gevaren. Gandalf ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orcs stuurt naar de Lonely Mountain. Als de duisternis nadert, moeten dwergen, elven en mensen besluiten zich te verenigen of zich te laten vernietigen. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en de levens van zijn vrienden tijdens de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van de Midden-aarde aan een zijden draadje hangt.

Alt titel
The Hobbit 3, The Hobbit: There and Back Again, De Hobbit 3, De Hobbit: Slag van de Vijf Legers, The
Regie
Peter Jackson
Cast
Ian McKellen, Ken Stott, Dean O'Gorman, James Nesbitt, Jed Brophy, Richard Armitage, Martin Freeman, Graham McTavish, Mark Hadlow, Aidan Turner, John Callen, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Adam Brown.
Budget
$ 250.000.000
Opbrengst
$ 955.119.788
Release
17.12.2014
Release NL
10.12.2014
Release DVD
21.04.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Jackson | Cast: Martin Freeman (Bilbo Baggins), Richard Armitage (Thorin Oakenshield), Luke Evans (Bard), Orlando Bloom (Legolas), Evangeline Lilly (Tauriel), Lee Pace (Thranduil), Ian McKellen (Gandalf), Benedict Cumberbatch (Smaug/Necromancer - stem), e.a. | Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2014

Vorig jaar liet Peter Jackson ons misschien wel evenveel in spanning als elf jaar daarvoor. Net als het middenstuk van de Lord of the Rings-trilogie eindigde het tweede deel van de Hobbit-reeks met een gigantische cliffhanger. De angstaanjagende draak Smaug was losgebroken en vloog recht op een dorpje vol onschuldige mensen af.

Dat lange wachten wordt nu dubbel en dwars beloond in de eerste minuten van The Battle of the Five Armies. De film opent met een overdonderend spektakel, waarin het reusachtige beest een vurige ravage aanricht terwijl inwoners op de vlucht slaan. Bard de Boogschutter is de enige die een poging doet om de draak te stoppen. Een spannende en wervelend in beeld gebrachte scène, met opnieuw aandacht voor het hoogtepunt van deze trilogie: het indrukwekkend geanimeerde duivelse gelaat van het monster.

videotrailers & clips

alle artikelen (63)

The Hobbit: The Battle of the Five Armies Nieuwsberichten