Zet nieuw Tolkien-verhaal de deur open naar meer 'Middle Earth'-film(s)?

Na de Hobbit en LOTR een nieuwe prequel?

In 2014 werd er een punt gezet achter de Hobbit-trilogie (2012-2014) welke uiteraard volgde op de Lord of the Rings-drieluik (2001-2003). Over een terugkeer van J.R.R. Tolkiens Middle Earth werd daarna niet echt meer gesproken. Nu is er een oud verhaal van de schrijver gepubliceerd en deze zou Warner Bros. zomaar de inspiratie kunnen geven om nog één of meerdere films te maken.

Het korte verhaal The Tale of Beren and Luthien uit 1917 is door HarperCollins gepubliceerd, meldt The Wrap. Het gaat over de liefde tussen een elf en een mens en is een soort prequel op de komst van Aragorn, het personage van Viggo Mortensen in de Lord of the Rings-films.

New Line and Warner Bros. zouden echter wel eerst een geschil met de erfgenamen van Tolkien moeten beslechten. De erven zouden namelijk niet echt blij zijn met de financiële afhandeling na de verschijning van de eerdere films. Daarnaast schijnt het één van Tolkiens meest persoonlijke verhalen te zijn, aangezien hij het schrijven hem hielp bij het verwerken van een trauma naar aanleiding van de Eerste Wereldoorlog. Tevens zou het een ode zijn aan de liefde voor zijn vrouw.

Zou jij graag een uitbreiding zien van de Middle Earth-filmsaga?



NieuwsFilm

meest populair